December 3, 2021

Vrou deur mans wat hulle glo as polisielede voordoen, ontvoer

Daar word beweer dat die twee die slagoffer se broer, ‘n praktiserende advokaat in Pretoria, gebel het en ‘n losprys van R500 000 geëis het.

Vrou deur mans wat hulle glo as polisielede voordoen, ontvoer

Vrou deur mans wat hulle glo as polisielede voordoen, ontvoer Foto: Businessday.ng

GAUTENG. – ‘n Vrou is na bewering ontvoer deur twee mans in ‘n motor wat hulself glo as polisielede voorgedoen het.

Thabang Mokoena (23) is vandag in die Atteridgeville-landdroshof borgtog geweier. Hy staan ​​tereg op aanklagte van roof met verswarende omstandighede, ontvoering, die besit van ‘n vuurwapen en afpersing.

“Na bewering is Tumisang Mokgatle (30) op 14 September 2021 deur Mokoena en ‘n medepligtige wat ‘n VW Jetta bestuur het genader nadat sy haar kind by ‘n kleuterskool in Wespark, Pretoria-Wes, afgelaai het. Die twee mans het hulself na bewering as lede van die polisie voorgestel,” sê Lumka Mahanjana, woordvoerder vir die die nasionale vervolgingsgesag.

Vrou wat glo ontvoer is, vasgemaak in huis gevind

Die mans het glo aan die slagoffer gesê dat haar motor, ‘n Polo Vivo, in verskillende rooftogte in die omgewing gebruik is. Mokoena en sy medepligtige het toe aan haar gesê dat hulle haar voertuig na die Hartbeespoort-polisiestasie vir verifikasie moet neem. Een van hulle het met haar motor gery en onderweg het hulle na bewering Mokgatle vasgemaak en in die bagasiebak van die voertuig gesit.

“Haar motor is later deur die polisie by die Hartbeespoortdam gevind. Daar word beweer dat die twee die slagoffer se broer, ‘n praktiserende advokaat in Pretoria, gebel het en ‘n losprys van R500 000 geëis het.”

Op 15 September 2021 het die polisie inligting ontvang dat die slagoffer in Kgabalatsane in Noordwes gehou word. Die polisie het die inligting opgevolg en die slagoffer vasgemaak in ‘n huis gevind. Die slagoffer is na bewering by die verdagte gevind. ‘n Speelgoedgeweer is ook gevind.

“Die staat het tydens die borgtogaansoek aangevoer dat die hof Mokoena nie borgtog moet toestaan ​​nie weens die erns van sy oortreding en die feit dat daar verdagtes is wat nog in verband met hierdie aangeleentheid in hegtenis geneem moet word.”

Die saak is tot 13 Oktober uitgestel.

LEES OOK: Vrou in uniform wou glo ‘hond langs pad los’

LEES OOK: ‘Jesus was langs my bed’ – Hanna vertel van geboorte toe sy amper sterf

Volg FiNDiT hier vir die nuutste nuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *