ANC sal EFF-mosie ondersteun om Israeliese ambassade in SA te sluit

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Jeugdeelname aan 2024-verkiesings nog steeds kommerwekkend vir OVK

Die parlement sal na verwagting binnekort ‘n EFF-mosie debatteer om die Israeliese ambassade in Suid-Afrika te sluit. Die mosie, geborg deur Julius Malema, die leier van die EFF-party, sal Donderdag deur die nasionale vergadering gedebatteer word, maar eers later oor gestem word.

Die ANC het die oproep van president Cyril Ramaphosa aan die Internasionale Strafhof (IS) om Israel vir oorlogsmisdade te ondersoek tydens sy voortdurende gebruik van geweld in Gaza verwelkom. Dit het gesê dit sal ‘n mosie in die parlement ondersteun om die Israeliese ambassade in Suid-Afrika te sluit.

Mahlengi Bhengu-Motsiri, ANC-woordvoerder, het gesê die regerende party verwelkom Ramaphosa se oproep. “Ons kan nie agteroor sit en kyk na die volksmoordoptrede van die Israeliese regime nie,” het sy gesê en bygevoeg dat Ramaphosa duidelik gestel het dat die regering, en die ANC, geen vorm van geweld wat teen burgers gerig is, sal duld nie,” het sy gesê. 

#Israel #EFF #ANC #Afrikaans #Nuus #Newsfeed

Bronne gebruik: News24; Eyewitness News; BusinessLive.