Boer Japie Claassens kry borgtog van R5 000 in dubbelmoordsaak

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Beurtkrag veroorsaak steeds probleme by Shoprite

’n Noord-Kaapse boer wat van die moord op twee van sy vriende aangekla word, is op borgtog vrygelaat. Die nasionale vervolgingsgesag (NVG) het bevestig dat Jacobus “Japie” Dawid Claassens, wat van twee aanklagte van moord aangekla word, in die Springbok-landdroshof op borgtog van R5 000 vrygelaat is.

Claassens word daarvan aangekla dat hy twee van sy vriende wat hom op sy kleinhoewe in Vioolsdrif besoek het, op 31 Oktober ongeveer 04:30 die oggend geskiet het.

Kolonel Cherelle Ehlers, provinsiale polisiewoordvoerder, sê vier mans het by hulle vriend gaan kuier. “Gedurende die vroeë oggendure het bure geweerskote gehoor en na die kleinhoewe gegaan om ondersoek in te stel,” het Ehlers gesê. “Met aankoms het die eienaar van die kleinhoewe na bewering erken dat hy twee mans geskiet het en wou homself aan die polisie oorgee.” Een van die slagoffers het geslaap toe hy geskiet is. Die twee slagoffers is op 1 November in die hospitaal dood.

Mojalefa Senokoatsane, NVG-woordvoerder, het gesê Claassens moet elke Saterdag by die naaste polisiestasie aanmeld as deel van sy borgtogvoorwaardes.

Die hof het beveel dat die beskuldigde geen kontak met getuies mag maak nie, by sy huidige adres bly, sy bewegings aan die ondersoekbeampte rapporteer indien hy sy adres binne 24 uur sou verlaat, en sy paspoort moet inhandig. Die saak is tot 13 Desember vir verdere ondersoek uitgestel.

#JapieClaassens #Borgtog #Boer #Afrikaans #Nuus #Newsfeed

Bronne gebruik: IOL; News24; HeraldLive.