September 23, 2021

DA bied aan om dokter te betaal vir Zuma se gesondheidsondersoek

“Die publiek verdien niks anders as volledige deursigtigheid nie.”

DA bied aan om dokter te betaal vir Zuma se gesondheidsondersoek

DA bied aan om dokter te betaal vir Zuma se gesondheidsondersoek Foto: SowetanLive & Facebook

Die Demokratiese Alliansie (DA) het aangebied om vir ‘n privaat dokter te betaal om vir die voormalige president se gesondheidsondersoek te betaal. Dít volg nadat die DA glo kennis geneem het dat Zuma weier om deur dokters wat deur die nasionale vervolgingsgesag (NVG) aangestel is, ondersoek te word.

As ‘n voormalige president in ‘n hoë korrupsiesaak met openbare fondse, is Zuma se mediese status van openbare belang. Die DA, as die amptelike opposisie, het ‘n plig om toe te sien dat die publiek ingelig word oor Zuma se toestand, veral omdat sy geskiktheid teregstaan,” het Cilliers Brink, DA-LP, in ‘n verklaring gesê.

DA wil dokter betaal

Brink sê verder Zuma se mediese rekords moenie net onafhanklik ondersoek word nie, maar hierdie rekords moet openbaar gemaak word. Volgens hom verdien die publiek niks anders as volledige deursigtigheid nie.

“Daar is baie bespiegel oor die gesondheid van die voormalige president en omdat ons nie ‘n herhaling van die episode van Schabir Shaik wil hê nie, doen die DA ‘n beroep op Zuma om óf met die staat saam te werk óf die aanbod van die DA op te neem.”

LEES OOK: Skoolseun van moord aangekla na messteek op terrein

Volg FiNDiT hier vir die nuutste nuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *