April 18, 2021

Gedraaide kaasbrood – resep

Meng meel met sout, maak ’n holte in die middel en voeg gis, suiker, melk, botter en eier daarin.

Gedraaide kaasbrood – resep

Gedraaide kaasbrood – resep

Hierdie resep maak ’n heerlike en prettige voorgereg vir enige ete. Probeer dit gerus.

Bestanddele:

  • 375 g (1 ⅝ koppie) meel
  • 7 g droë gis
  • 3 g (1 teelepel) sout
  • 180 ml (¾ koppie) warm melk
  • 45 g (¼ koppie) botter, gesmelt
  • 1 eier
  • 125 g (1 koppie) gerasperde kaas
  • 3 eetlepels gekapte pietersielie
  • Sagte botter

LEES OOK: Man (91) in hegtenis wat glo vriendin se dogter verkrag

Metode:

  • Meng meel met sout, maak ’n holte in die middel en voeg gis, suiker, melk, botter en eier daarin.
  • Meng al die nat bestanddele saam en begin dan die meelmengsel bietjie-bietjie by te voeg.
  • As die deeg klonte maag, knie tot glad.
  • Vorm dit in ’n bal en hou eenkant vir ’n uur.
  • Sny die deeg in kwarte, rol elkeen in ’n bal en rol in ’n reghoek uit.
  • Smeer twee reghoeke met botter, voeg kaas en pietersielie bo-oor en bedek met nog twee lae deeg.
  • Rol met ’n deegroller effens en sny dan in repies.
  • Draai die repies saam en smeer nog botter tussen-in.
  • Plaas die deeg op ’n bakplaat en laat dit vir 20 minute rus.
  • Smeer dan met eier en bak by 180°c vir 25 minute.

LEES OOK: Prokureur wat van SAPS-bedrog verdink word, uit op borg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: