April 21, 2021

Suid-Afrikaanse Tipsy-tert

Voorverhit oond tot 180°C – smeer ’n oondpan van 20 x 30 cm met kookolie.

Suid-Afrikaanse Tipsy-tert

Suid-Afrikaanse Tipsy-tert

Die Suid-Afrikaanse Tipsy-tert is ryk en soet! Maklik om te maak en maklik om te geniet met geklopte room, roomys of vla.

Bestanddele:

Tert:

  • 250 g onpitte dadels, gekap
  • 1 t koeksoda
  • 1 koppie kookwater
  • ½  koppie botter
  • ¾  koppie suiker
  • 2 ekstra groot eiers
  • 1½ koppies meel
  • 2 t bakpoeier
  • ⅛ t sout
  • 1/3 koppie pekanneute, gekap
  • pekanneute, heel, om te versier (opsioneel)

LEES OOK: KYK!: Ongeluk in Schmidtsdriftstraat

Sous:

• 1 koppie suiker
• 1 koppie kookwater
• 1 e botter
• ½ koppie brandewyn
• 1 t vanielje-ekstrak

Metode:

1. Voorverhit oond tot 180°C – smeer ’n oondpan van 20 x 30 cm met kookolie.
2. Meng die dadels, kookwater en koeksoda – laat staan ​​minstens 5 – 8 minute.
3. Klop intussen die botter en suiker tot romerig – voeg die eiers by en klits goed.
4. Sif die meel, bakpoeier en sout saam – voeg by die bottermengsel en roer tot gemeng.
5. Voeg die gekapte pekanneute en die dadelmengsel by die beslag – roer tot goed gemeng.
6. Gooi die beslag in die voorbereide oondpan – plaas ’n paar heel pekanneute bo-op en bak 50 – 60 minute (hierdie tert word baie donker – dit moet sponserig voel as jy dit liggies tik).
7. Haal dit uit die oond en steek verskeie kere met ‘n vurk.

Stroop:

  1. Verhit die suiker, kookwater en botter – die suiker moet opgelos word – laat prut vir ’n paar minute en voeg dan die brandewyn en vanielje by – bring weer tot kookpunt en verwyder van die hitte.
  2. Giet die warm stroop oor die tert en laat staan ​​totdat al die vloeistof in die tert ingetrek het.
    3. Sit warm voor (of laat dit heeltemal afkoel) en sit voor met geklopte room, roomys of vla.

LEES OOK: Flake-koekieresep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: