Parlement skors 9 amptenare ná brand

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Italiaanse moordenaar uit tronk vrygelaat weens ‘swak dieet’

Die parlement het nege amptenare geskors op aanklagte wat verband hou met die brand wat twee jaar gelede groot skade veroorsaak het en dele van die Nasionale Vergadering-gebou verwoes het.

Hulle vorm deel van ‘n groep van 28 amptenare wat in ‘n onafhanklike ondersoek geïdentifiseer is omdat hulle moontlik verantwoordelik was vir gebrekkinge sekuriteit en ander foute wat daartoe bygedra het dat die geboue tydens vermeende brandstigting beskadig is. Slegs een verdagte wat geen verband met die parlement het nie, word strafregtelik aanspreeklik gehou vir die brand aan die gebou, waarvan die skade na raming sowat R2 miljard sal kos om te herstel.

Die sekretaris van die parlement, Xolile George, het gesê die 28 geïdentifiseerde amptenare is in Oktober ‘n geleentheid gegee om te reageer op ‘n kennisgewing van moontlike aanklagte wat verband hou met die parlement se interne brandondersoek. Net twee van hulle het nie dadelik gereageer nie.

George het gesê sommige van diegene wat kennisgewings ontvang het, bied bevredigende verduidelikings vir hul optrede, en die parlement oorweeg of hierdie amptenare verdere professionele ontwikkeling moet ontvang om moontlike vaardigheidsgapings aan te spreek.

Die ander 13 personeellede wat nie aanvaarbare antwoorde verskaf het nie, word nou deur dissiplinêre verrigtinge in die gesig gestaar. Hierdie amptenare sal binnekort kennis ontvang van die spesifieke aanklagte wat teen hulle gemaak sal word.

Nege van hulle, meestal senior personeel, is geskors met volle betaling en voordele, om enige invloed wat hulle op ander kan hê, tot die minimum te beperk. George het gesê die skorsings is deurslaggewend vir die handhawing van die integriteit van die instelling.

#Parlement #Brand #Afrikaans #Nuus #Newsfeed

Bronne gebruik: Eyewitness News; News24; IOL; TimesLive.