Ramaphosa verdedig Reserwebank te midde van rentekoersverhogings

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Eskom verklaar rekordverlies van R23,9 miljard

President Cyril Ramaphosa het die Suid-Afrikaanse Reserwebank (SARB) en sy benadering tot monetêre beleid en inflasieteikens verdedig. Hy het gesê goewerneur Lesetja Kganyago en die monetêrebeleidskomitee (MBK) moet voortgaan om die geldeenheid te bewaar en inflasie te beveg. Ramaphosa het Donderdag vrae van lede van die parlement in die Nasionale Vergadering geantwoord.

Phumulo Masualle (ANC-LP) het gevra of die instelling die monetêre beleid na die ontwikkeling van die ekonomie dryf en of die verhoogde rentekoerse van die afgelope twee jaar die ekonomie beperk. 

Ramaphosa het gesê die mandaat van die SARB spruit uit die grondwet en die instelling bestaan ​​om die geldeenheid van Suid-Afrika te bewaar. Daar was geen onderneming om die mandaat van die bank te hersien nie en die bank moet sy werk vryelik sonder inmenging doen.

“Suid-Afrika staar strukturele groei- en indiensnemingsprobleme in die gesig wat nie deur ‘n blote akkommoderende monetêrebeleidshouding aangespreek kan word nie. Ons moet fokus op die strukturele faktore wat ons ekonomie beperk,” het hy gesê. Hy het daarteen gewaarsku om met die grondwet en ander wette te peuter om veranderinge aan die mandaat van die bank aan te bring, en bygevoeg dat die Reserwebank se werk noodsaaklik is vir die stabiliteit van die ekonomie.

#Ramaphosa #Reserwebank #Afrikaans #Nuus

Bronne gebruik: TimesLive; EWN; MoneyWeb; BusinessTech.