Dis-Chem sukkel om wins te maak ten spyte van meer promosies

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Polisie en verkeersbeamptes boaan lys van Suid-Afrikaanse omgekooptes, bevind opname

Die apteekgroep Dis-Chem het ‘n daling van 17% in wins vir die ses maande wat geëindig het op 31 Augustus 2023 gerapporteer. Die groep het hierdie daling toegeskryf aan moeilike handelstoestande, beurtkragkoste en die normalisering van die handelsomgewing.

Groepinkomste het oor die tydperk met 9,4% tot R17,9 miljard gestyg, maar ‘n skerp styging in finansieringskoste het wins laat daal tot R518 miljoen, vergeleke met die R623 miljoen wat in dieselfde tydperk verlede jaar aangeteken is.

“Die beperkte ekonomiese omgewing, hoër rentekoerse en koste verbonde aan beurtkrag het gelei tot ‘n swakker prestasie deur die groep,” het die maatskappy Vrydag gesê. In die huidige boekjaar is Dis-Chem ook beïnvloed deur die basiseffekte van die vorige jaar se prestasie, toe die resultate van die eerste helfte aangehelp is deur verkrygings en Covid-19-entstofadministrasie en -toetsdienste.

Dis-Chem, wat met die Clicks Group meeding, het gesê daar sal veral gefokus word op die bestuur van personeelkoste in die groep se kostebeheermaatreëls. 

#DisChem #Wins #Maatskappy #Afrikaans #Nuus

Bronne gebruik: News24; MoneyWeb; Reuters; BusinessTech.