NSFAS betaal glo 157 980 ‘spookstudente’ maandelikse toelaes

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Motshekga waarsku matrikulante teen bedrog

Die Nasionale Finansiële Hulpskema vir Studente (NSFAS) het ontken dat R1 650 maandelikse toelaes aan 157 980 “spookstudente” deur die staatsbefondsde program betaal word.

News24 het die naweek berig dat die befondsingsliggaam vir studente miljoene aan spookstudente betaal het met geld wat vir verdienstelike studente gereserveer moes gewees het. Volgens die publikasie het NSFAS op 18 Oktober aan die lig gebring dat ‘n forensiese ondersoek bevind het dat Andile Nongogo, uitvoerende hoof van NSFAS, vier maatskappye uitgesoek het om sowat 1,1 miljoen studente hul R1 650 maandelikse toelaes direk te betaal en nie deur tersiêre instellings nie.

Daar word beweer dat die vier fintech-maatskappye wat aangestel is om die toelaes uit te betaal, slegs 390 000 studente betaal het sedert die kontrak in Julie begin het. Dit het 157 980 begunstigdes onverklaarbaar gelaat terwyl byna R260,7 miljoen aan onbekende persone gegaan het.

Die NSFAS het Dinsdag gesê dat daar geen waarheid in die bewerings is nie.

#NSFAS #Toelaes #Studente #Afrikaans #Nuus

Bronne gebruik: News24; IOL.