Vra tannie Dot

Deel hierdie storie / Share this story

VRAAG: ‘n Vriend van my se man het met my gesels deur vrae te vra wat heeltemal onskuldig lyk. Ek is egter bekommerd dat dit dalk die verkeerde boodskap stuur as ek hom antwoord, aangesien hy sê hulle het huweliksprobleme. Hoe moet ek dit hanteer?

TANNIE DOT ANTWOORD:

Liewe vriendin

Dit is te verstane dat jy bekommerd is oor die situasie. Dit is belangrik om jou vriendskap met jou vriendin te prioritiseer en enige optrede te vermy wat hul huwelik in gevaar kan stel.

Jy moet probeer om jou gesprekke met hom kort te hou en op neutrale onderwerpe gefokus te hou. As hy begin om persoonlike of onvanpaste vrae te vra, herlei die gesprek vriendelik of vertel hom dat jy ongemaklik voel om daardie kwessies te bespreek. As jy voel die gesprekke stel jou bloot deurdat daar ‘n aanduiding kan wees dat jy inmeng in hulle huwelik, sê hom dan reguit jy voel ongemaklik dat hy met jou praat en stop dit.

Daarbenewens kan dit nuttig wees om hom sagkens aan te moedig om professionele hulp of berading te soek om enige huwelikskwessies wat hy mag ondervind, aan te spreek. Dit is belangrik om grense te handhaaf en om jou eie welstand en die welstand van jou vriend se huwelik te prioritiseer.

Dit is bowenal belangrik om te onthou dat jy nie verantwoordelik is vir jou vriendin se man se optrede of keuses nie. Jy moet jou instinkte vertrou en ondersteuning van betroubare vriende of professionele persone soek as jy oorweldig of onseker voel oor hoe om die situasie te hanteer.

Sorg vir jouself en jou vriendskap.

Groete

Tannie Dot