Vra tannie Dot: ‘my vriende drink en ek nie’

Deel hierdie storie / Share this story

Vraag: My vriende drink almal wyn en dit het ‘n “ding” geword om na werk te doen. Ek drink glad nie. Ek voel uitgelaat en weet nie hoe om die situasie te hanteer nie. Hulle raak ‘n bietjie “tipsy” na ‘n rukkie en dan kan ek nie meer met hulle vereenselwig nie. Hoe hanteer ek dit?

Antwoord:

Liewe vriendin

Dit kan moeilik wees om uitgelaat te voel wanneer jou vriende almal ‘n spesifieke aktiwiteit geniet, soos om wyn na werk te drink. Dit is egter belangrik om te onthou dat almal verskillende voorkeure het en dat dit heeltemal in orde is om nie te drink nie.

As jy gemaklik voel om dit te doen, kan jy met jou vriende praat en verduidelik hoe jy voel. Laat hulle weet dat jy gelukkig is om tyd saam met hulle deur te bring, maar dat jy nie drink nie en dit moeilik vind om met hulle te vereenselwig wanneer hulle so “tipsy” raak. Hulle is dalk meer begripvol as wat jy dink en kan selfs moeite doen om jou by ander aktiwiteite in te sluit wat nie drink behels nie.

As jy nie gemaklik voel om met jou vriende hieroor te praat nie, kan jy alternatiewe aktiwiteite voorstel wat julle almal sal geniet, soos om te gaan stap, ‘n fliek te kyk of ‘n bordspeletjie te speel. Dit is belangrik om te onthou dat jou vriende jou waardeer en waarskynlik bereid sal wees om kompromieë aan te gaan om te verseker dat almal gelukkig is.

Bo alles, moenie onder druk voel om te drink as jy nie wil nie. Dit is belangrik om getrou aan jouself te bly en keuses te maak wat jou gemaklik en gelukkig laat voel.

Kyk mooi na jouself,

Tannie Dot