Vra tannie Dot

Deel hierdie storie / Share this story

Vraag: “Ek weet dit is ‘n baie dom vraag en baie mense hanteer soortgelyke situasies, maar ek is baie bekommerd oor ‘n ‘rep’ wat saam met my man werk. Sy WhatsApp hom in die aande, net algemene dinge, maar wat baie vreemd was, sy het net gisteraand vir hom ‘n punt (.) gestuur. Hoe sal ek weet of iets tussen hulle aangaan? Hy het gesê dit was seker ‘n fout.”

Antwoord:

Liewe vriendin

Eerstens, laat ek jou verseker dat jou bekommernisse glad nie dom is nie. Vertroue is ‘n deurslaggewende aspek van enige verhouding en dit is normaal om bekommerd te voel as iets verkeerd lyk. Dit is belangrik om jou bekommernisse op ‘n nie-konfronterende manier met jou man te kommunikeer en die situasie saam te probeer aanspreek.

Wat die WhatsApp-boodskappe betref, is dit moeilik om met sekerheid te sê wat dit kan aandui. Om net ‘n punt of ‘n enkele emoji te stuur kan egter soms ‘n manier wees om die water te toets of iets meer aan te dui. Dit is belangrik om ‘n oop gemoed te hou, maar ook om nie tot gevolgtrekkings te spring sonder bewyse nie.

In plaas daarvan om die ergste aan te neem, kan dit nuttig wees om ‘n eerlike gesprek met jou man oor jou bekommernisse te hê. Laat hom weet dat jy die boodskappe opgemerk het en vra hom om die aard van sy verhouding met die “rep” te verduidelik. Dit sal jou ‘n duideliker begrip van die situasie gee en help om enige twyfel of bekommernisse wat jy mag hê uit die weg te ruim.

Uiteindelik is vertroue die grondslag van enige gesonde verhouding en dit is belangrik om saam te werk om daardie vertroue te behou. As jy steeds onrustig of onseker voel, kan dit nuttig wees om die advies van ‘n terapeut of berader in te win wat jou kan help om jou gevoelens te navigeer en tot ‘n oplossing te kom.

Sterkte! Tannie Dot

Het jy ‘n bekommernis? Stuur ‘n e-pos aan tannie Dot hier: [email protected].