Pienk sous kan TikTokkers siek maak

En hoewel sy “nie kan” beskryf hoe dit smaak nie – het sommige dit met ‘n mayonnaise vergelyk.

Pienk sous kan TikTokkers siek maak

Pienk sous kan TikTokkers siek maak foto: MSN

Die nuutste TikTok-voedselneiging – pienk sous – het sosiale media “opgeblaas” … maar om al die verkeerde redes.

Die helderkleurige sous het viraal geraak op die videodeel-toepassing, maar het ook rede tot kommer by gesondheids- en veiligheidsregulerende liggame uitgelok.

Ontwikkel deur TikTok foodie Chef Pii, is pienk sous is net soos dit beskryf word – pienk sous.

Die private sjef het in Junie ’n video geplaas van hoe sy die fuchsia-produk oor gebraaide hoender gooi voordat sy dit verslind.

Sedertdien is dit wyd versprei en Chef Pii het haar eie maatskappy geskep wat die produk verkoop. Volgens die Miami-gebaseerde foodie het die sous ‘n pienk tint, na bewering oor die insluiting van draakvrugte en Himalaja-seesout as bestanddele.

En hoewel sy “nie kan” beskryf hoe dit smaak nie – het sommige dit met ‘n mayonnaise vergelyk.

Maar terwyl sjef Phii gespog het oor haar bloeiende besigheid wat pienk sous verkoop, waarsku kenners dat verbruikers ver daarvan moet wegbly.

Volgens die regulerende Amerikaanse voedsel- en dwelmadministrasieliggaam wat bepaal of kommoditeite “veilig, heilsaam, skoon en behoorlik geëtiketteer” is, het pienk sous verskeie rooi vlae laat opgaan.

Dit sluit bekommernisse in van:

• Die kleur – en hoekom dit “aanhou verander” met elke aflewering

• Verkeerde etikettering en onakkurate beskrywing van bestanddele (byvoorbeeld is melk ‘n bestanddeel, maar dit word nie verklaar nie)

• Geen vervaldatum nie

• Geen kwaliteitbeheer is toegepas nie en is nie FDA-goedgekeur nie

• Dit bevat geen preserveermiddels nie, wat ‘n rede tot kommer oor die bergingslewe is

• Verkeerde versendingverpakking het veroorsaak dat die produk lek, bederf en selfs “ontplof”

Gesondheidskenners waarsku ook dat pienk sous botulisme kan veroorsaak – ‘n ernstige voedselvergiftiging wat veroorsaak word deur gifstowwe wat die liggaam se senuweestelsel aantas en kan lei tot asemnood, spierverlamming en selfs die dood.

Prof. Benjamin Chapman, kenner van voedselveiligheid, het aan Health gesê: “Wanneer lae-suur kosse soos rou knoffel of draakvrugte in ‘n hoë olie-inhoud in voedsel soos hierdie gesit word, het soortgelyke produkte in die verlede tot botulisme gelei sonder enige versuring van daardie lae-suur kosse”.

Hy het voortgegaan: “Wat regtig onbekend of onduidelik is, is die pH van hierdie produk. Sommige mense sê op TikTok wanneer die bottel oopgemaak word, spring of bruis dit, of ‘n gas vorm.

Dit is ’n aanduiding dat daar ’n groei van patogene kan wees.”

Na die terugslag het sjef Pii op TikTok op die berigte gereageer, maar haar reaksie was selfs meer ontstellend as die bekommernisse self.

In reaksie op bewerings dat haar produk nie gereguleer of goedgekeur is nie, het sy gesê: “Wat bedoel jy FDA goedgekeur? Ek verkoop nie mediese produkte nie. Pienk sous is nie ‘n mediese produk nie. Pienk sous dra nie by tot jou gesondheid nie. Ek het dit nooit gesê nie, het ek?”

@chef.pii

PINK SAUCE 💖🔥

♬ original sound – PINK SAUCE QUEEN 👑💖🤤

Bronne: MSN, The South African, Yahoo, TikTok

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus. As jy Afrikaanse Nuus op die Moya App wil lees, volg die skakel

Lees ook: Gestrande jong walvis is na bewering op ‘n strand doodgemaak

Skrywer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.