SAPD waarsku teen WhatsApp ‘kaping’ bedrogspul

Die boodskap lees so: “Hallo, ek is jammer ek het per ongeluk vir jou ‘n ses syfer kode per SMS gestuur, kan jy dit vir my stuur, dit is dringend.”

SAPD waarsku teen WhatsApp 'kaping' bedrogspul

SAPD waarsku teen WhatsApp 'kaping' bedrogspul foto: Canva

Die SA Polisiediens (SAPD) het Woensdag ‘n verklaring uitgereik oor ‘n WhatsApp-bedrogspul wat nou die rondte in Suid-Afrika doen.

‘n Vals boodskap word aan ontvangers gestuur, en as mense aan die versoek voldoen, sal hul sosiale media-rekeninge “gekaap” word.

Wetstoepassers raai Suid-Afrikaners aan om bloot die aanvanklike boodskap van die swendelaar, wat ’n sessyferkode bevat, te blokkeer en aan te meld.

Die boodskap lees so: “Hallo, ek is jammer ek het per ongeluk vir jou ‘n sessyferkode per SMS gestuur, kan jy dit vir my stuur? Dit is dringend.”

‘n Aantal Suid-Afrikaners het reeds met hierdie bedrogspul, wat die persoonlike en intieme besonderhede van ‘n individu aan hierdie gewetenlose misdadigers gee, te doen gekry. Jy mag onder geen omstandighede ‘n kode met ‘n onbekende nommer deel nie, ongeag die omstandighede.

In hul amptelike reaksie sê die SAPD aan WhatsApp-gebruikers om hierdie “kaping” te vermy deur stappe te neem om alle kommunikasieroetes met die swendelaars te blokkeer. Hulle raad is om “altyd skepties en waaksaam te bly” wanneer dit kom by interaksie met vreemdelinge.

“’n Nuwe WhatsApp-boodskapbedrogspul doen die rondte waar swendelaars mense se WhatsApp-rekeninge kaap. Jy sal ‘n SMS deur ‘n persoon ontvang wat beweer dat hulle per ongeluk ‘n sessyferkode aan jou gestuur het. Hulle sal jou vra om daardie kode dringend te deel. As jy ’n SMS met ’n sessyferkode ontvang het, moet jy daardie kode met niemand deel nie. As jy daardie kode aan ‘n swendelaar stuur, kan hulle by jou WhatsApp-rekening aanmeld. Jy moet dan die nommer blokkeer en rapporteer, sodat hulle jou nie weer kan kontak nie,” lui die SAPD-verklaring oor ‘n bedrieglike WhatsApp-boodskap.

Bronne: MSN, Flipboard, Twitter

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Misdadigers ontwikkel nuwe kapingsmetodes

Leave a Reply

Your email address will not be published.