Minder as helfte van Soweto betaal vir elektrisiteit

Dit beteken dat meer as 50% van kliënte in Soweto onwettig aan die netwerk gekoppel is.

Minder as die helfte van kliënte in Soweto betaal vir elektrisiteit

Minder as die helfte van kliënte in Soweto betaal vir elektrisiteit foto: Sowetan LIVE

Die kragvoorsiener Eskom sê net 40% van kliënte in Soweto betaal vir elektrisiteit. Eskom het gesê terwyl inwoners in die township beweer hulle is bereid om vir elektrisiteit te betaal, weerspreek hul rekords dit.

Amanda Qithi, Eskom-woordvoerder, sê: “In Soweto het Eskom ‘n totaal van 173 800 kliënte, waarvan 85 563 geen kopers is nie.”

Dit beteken dat meer as 50% van kliënte in Soweto onwettig aan die netwerk gekoppel is.

Qithi het gesê hulle het ‘n groter aantal mislukte mini-substasies en transformators aangeteken weens die netwerkoorlading.

Die oorlading word volgens Eskom veroorsaak deur die aankoop van elektrisiteitsbewyse van spookverkopers en wanbetaling van elektrisiteit, onwettige verbindings, meteromleidings, peutery en ongemagtigde bedrywighede op die elektrisiteitsnetwerk.

Sy het gesê vandalisme en diefstal het ook tot die krisis bygedra. Qithi het gesê ‘n oudit is deur die kragvoorsiener uitgevoer en heraansluitingsfooie van R6 053,60 is aan nie-betalers uitgereik.

Terwyl inwoners sê Eskom betrek hulle glad nie, het Qithi gesê daar is voortdurend met hul kliënte verbintenisse tot die opvoeding en bewusmaking van die belangrikheid daarvan om te betaal vir die elektrisiteit wat hulle gebruik en dat elektrisiteit van wettige verskaffers gekoop moet word.

“Want as hulle by onwettige elektrisiteitsverwante aktiwiteite betrokke raak, het dit ’n negatiewe impak op die gemeenskappe, Eskom en die ekonomie as geheel. Eskom bly toegewyd en gereed om verder met ons kliënte en alle belanghebbendes in gesprek te tree om blywende oplossings te vind wat ons bedrywighede sal onderhou, ons ekonomie sal help om te groei en die lewenskwaliteit van die gemeenskap van Soweto sal verbeter,” het Qithi gesê.

Mpho Phalatse, burgemeester van Johannesburg, se woordvoerder, Mabine Seabe, het gesê die siening dat inwoners van Soweto nie bereid is om te betaal nie, is nie waar nie.

“Daar is ‘n wanopvatting dat mense nie wil betaal nie. Hulle wil beslis betaal, maar hulle wil waarde vir geld hê en dit is vir ons wat daardie dienste lewer, hetsy nasionaal, provinsiaal of plaaslik, om te verseker dat daardie dienste gelewer word. Dit is die burgemeester se prioriteit om te verseker dat ons die basiese regte kry,” het Seabe gesê.

Seabe het gesê hoewel daar ‘n begroting sal wees wat op 1 Julie in werking tree, sal inwoners ‘n groot verskil sien ten opsigte van dienslewering, veral wanneer dit kom by sake van elektrisiteit en ander padinfrastruktuur.

“Mense van Soweto word deur Eskom van elektrisiteit voorsien en ons is in gesprek met hulle oor hoe inwoners van Soweto die beste gediens kan word en die burgemeester het gesê hoe Eskom en die nasionale tesourie skuldafskrywings en skuldrehabilitasie moet ondersoek soos ons in die Stad van Johannesburg doen,” het hy gesê.

Bronne: MSN, Sowetan LIVE, Pressreader

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Eskom sê groot waarskynlikheid van kragonderbrekings hierdie week

Leave a Reply

Your email address will not be published.