Kim Kardashian het glo Marilyn Monroe se rok beskadig

Na Monroe se dood drie maande later is die rok bewaar as deel van haar versameling

’n Stukkie popkultuurgeskiedenis kan vir ewig beskadig wees, en mense blameer Kim Kardashian daarvoor.

Dit het alles Maandag begin toe The Marilyn Monroe Collection – die amptelike Instagram-rekening vir die wêreld se grootste private versameling van Monroe se persoonlike eiendom en argiewe – foto’s van ‘n rok gedeel het.

Die kristal-versierde rok is deur Monroe beroemd gemaak toe sy dit gedra het terwyl sy Happy Birthday, Mr President vir John F Kennedy in 1962 gesing het. Na Monroe se dood drie maande later, is die rok bewaar as deel van haar versameling.

Dit is vir die eerste keer in 1999 vir meer as ‘n miljoen dollar op ‘n veiling verkoop. Dit is toe vir $4,8 miljoen op Julien’s Auctions in 2016 aan die Ripley’s Believe It Or Not-museum verkoop.

Sestig jaar later is die rok – wat die rekord hou as die duurste rok wat op ’n veiling verkoop is – vir ’n tweede keer gedra.

Kim Kardashian het die wêreld verstom toe sy uitgestap het in die rok vir die 2022 Met Gala, ter viering van In America: An Anthology of Fashion. “Ek het uiterse respek vir die rok en wat dit vir die Amerikaanse geskiedenis beteken,” het Kardashian in Mei aan Vogue gesê.

“Alles moes spesifiek uitgewerk word, en ek moes oefen om met die trappe op te stap,” het sy gesê.

Die stigter van Skims was so respekvol dat sy glo na ‘n replika van die rok oorgeskakel het onmiddellik nadat sy op die rooi tapyt gestap het.

Ná Kardashian se aand uit in Monroe se rok, is die stukkie Amerikaanse geskiedenis terug na die Ripley’s Believe It or Not!-museum in Hollywood.

Aanhangers het vinnig opgemerk dat die rok blykbaar nie in die toestand was wat dit eens was nie.

“Soveel vir die behoud van ‘die integriteit van die rok en die bewaring’ Ripley’s, glo dit of nie, was dit die moeite werd?” lees die byskrif langs ‘n foto van die rok wat op 12 Junie 2022 geneem is.

‘n Reeks voor- en na-foto’s wys dat van die 6 000 hand-vasgewerkte kristalle deur kostumier Jean Louis aan ‘n garedraad gehang het of heeltemal afgeval het.

Die naat langs die rok se ritssluiter blyk ook plek-plek geskeur te wees, terwyl dit ook lyk asof een van die bandjies geskeur is. Verteenwoordigers van Kardashian en Ripley’s het nog nie op die bewerings gereageer nie.

Ten tyde van die Met Gala in Mei het Ripley’s egter volgehou dat die integriteit van die rok ongeskonde gehou is.

“Met insette van kledingbewaarders, beoordelaars en argivarisse was die kledingstuk se toestand ‘n topprioriteit. Glo dit of nie! Geen veranderings moes aan die rok aangebring word nie, en Kim het selfs na die loop op die rooi tapyt ‘n replika aangetrek,” lees ‘n onderskrif langs ‘n foto van Kardashians wat die rok op die maatskappy se Instagram-blad dra.

Terwyl Kardashian en Ripley’s maar te opgewonde was om die historiese kledingstuk ten toon te stel, het kostuumhistorici en natuurbewaarders die ongelukkige presedent wat dit sou skep en die potensiële skade wat dit kan veroorsaak, opgehaal.

“Ek het gedink dit was ’n groot fout,” het Bob Mackie, die beroemde ontwerper wat die oorspronklike skets vir die ster se 1962 Jean Louis-rok geteken het, aan Entertainment Weekly gesê.

“Dit is vir haar (Monroe) ontwerp. Niemand anders moet in daardie rok gesien word nie.” TCM-gasheer Alicia Malone, wat op CNN se Reframed: Marilyn Monroe gesien kan word, het ook kommer uitgespreek oor die impak op die rok en gesê: “Daar is al die probleme met die werklike bewaring van die rok, en dinge soos suurstof kan ‘n rok beïnvloed.”

“Gewoonlik word hierdie uitrustings in beheerde omgewings gehou. So, dit was nogal kommerwekkend dat Kardashian dit kon dra. Ek wens persoonlik dat sy ‘n replika gedra het in plaas van die regte ding,” het sy bygevoeg.

Bronne: News24, MSN

Leave a Reply

Your email address will not be published.