Aktiviste dreig met chaos by Justin Bieber se SA-toer

Magama het gesê Bieber sal “ernstige terugslag” ondervind as hy nie die toer deur Israel kanselleer nie.

Aktiviste dreig om chaos te veroorsaak by Justin Bieber se SA toer as hy nie Israel-reis kanselleer nie

Aktiviste dreig om chaos te veroorsaak by Justin Bieber se SA toer as hy nie Israel-reis kanselleer nie Foto: IOL

Pro-Palestynse aktiviste in Suid-Afrika dreig om die internasionale superster Justin Bieber se geskeduleerde Justice World Tour-konserte in Kaapstad en Johannesburg te ontwrig as hy nie sy komende Israel-reis kanselleer nie.

Bieber het onlangs onthul dat hy gediagnoseer is met Ramsay Hunt-sindroom, ‘n seldsame neurologiese afwyking wat gedeeltelike gesigsverlamming veroorsaak het.

Bieber het hierdie week sy beplande optredes in New York gekanselleer, maar daar was geen opdatering oor die internasionale toere, insluitend die 13 Oktober-optrede in Tel Aviv se Ganei Yehoshua in Israel, nie.

Die jeugdige kunstenaar het voorheen twee keer in Israel opgetree. #Africa4Palestine-aktiviste in Suid-Afrika het egter ‘n streep in die sand getrek en gedreig om chaos te veroorsaak as die musikale ikoon Israel besoek.

“Africa4Palestine-jeugaktiviste het ‘n groot aantal kaartjies gekoop en belowe om sy komende Justice World Tour-konserte wat op 28 September 2022 in Kaapstad by die DHL-stadion en in Johannesburg op 1 Oktober 2022 by die FNB-stadion plaasvind, te ontwrig,” sê #Africa4Palestina-woordvoerder Tisetso Magama.

“Bieber word deur #Africa4Palestine, die Palestynse burgerlike samelewing, sowel as progressiewe Joodse Israeli’s versoek om die boikot van Israel te respekteer en sy konsert van 13 Oktober 2022 in Tel Aviv te kanselleer.”

Die pro-Palestynse groep het gesê hulle het ook aan Bieber geskryf en hul “kommer” uitgespreek.

“In die 1980’s was ‘n kunstenaar aan die verkeerde kant van die geskiedenis toe sy of hy die boikotlyn oorgesteek het en ondanks apartheid in Suid-Afrika opgetree het.

Net so, vandag, het ‘n kunstenaar die lyn oorgesteek wanneer hy of sy in apartheid Israel optree,” het Magama gesê.

“Sedert die bekendstelling van die kulturele boikot van Israel in 2005, het duisende kunstenaars regoor die wêreld hul Israeliese optredes gekanselleer en geweier om in apartheid-Israel op te tree, insluitend ‘n magdom wêreldwye supersterre soos Roger Waters van Pink Floyd, Lauryn Hill, Chuck D, Ladysmith Black Mambazo, Lorde van Australië, Salif Keita van Mali en vele ander.”

Magama het gesê Bieber sal “ernstige terugslag” ondervind as hy nie die toer deur Israel kanselleer nie.

“Ons doen ‘n beroep op Justin om die regte ding te doen en sy optrede in Israel te kanselleer of ‘n ernstige terugslag in die gesig te staar omdat Suid-Afrikaners en baie regoor die wêreld nie ‘n Justice-toer sal aanvaar wat apartheid Israel insluit nie,” het Magama gesê.

Bronne: IOL, African News Agency, Flipboard

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Kevin Spacey in Britse hof op seksaanklagte

Leave a Reply

Your email address will not be published.