DA beplan wetgewing om verbruikers teen hoë brandstofpryse te beskerm

Die DA doen ‘n beroep op die Minister van Finansies om voort te gaan met hierdie belastingverligting, en om die hersiening van die brandstofprysmodel te bespoedig en te prioritiseer.

Kevin Mileham, DA-woordvoerder oor minerale bronne en energie, het Woensdag in ‘n verklaring gesê die DA beplan om wetgewing in te stel om Suid-Afrikaanse verbruikers teen steeds stygende brandstofpryse te beskerm.

“Met Enoch Gondongwana, minister van finansies, se tydelike belastingverligting van R1,50 wat aan die einde van die maand verstryk, sal Suid-Afrikaners dalk van die begin van Junie af ‘n verhoging van meer as R3 per liter vir brandstof en soveel as R25 per liter brandstof moet betaal,” sê Mileham.

“Terwyl die DA dankbaar is vir minister Gondongwana se tydelike verligting, sal die verval van die belastingvoordeel en die daaropvolgende stewige verhoging ‘n massiewe impak op die lewenskoste hê, wat die armstes van die armes die hardste tref,” sê die politieke party verder.

Nie net sal vervoerpryse styg nie, maar voedsel en ander basiese benodigdhede sal ook weer duurder word. Suid-Afrikaners sukkel reeds om uit te kom en werkloosheid het die hoogte ingeskiet.

Die DA doen ‘n beroep op die Minister van Finansies om voort te gaan met hierdie belastingverligting, en om die hersiening van die brandstofprysmodel te bespoedig en te prioritiseer.

Intussen beplan die DA om ‘n Wetsontwerp op Private Lede (VMV) in te stel om, deur wetgewing, die deregulering van die brandstofprys te kodifiseer om mededinging tussen groot- en kleinhandelaars aan te moedig.

“Die VMV sal poog om die verbruiker teen buitensporige prysstygings te beskerm deur die basiese brandstofprys te ontkoppel van staatsbelasting en -heffings en bykomende marges wat deur groot- en kleinhandelaars gebruik word,” sê Mileham.

“Ons waardeer die Tesourie se ondersteuning van ‘n gedereguleerde brandstofprys, en doen ‘n beroep op Minister Gondongwana om met die Minister van Minerale Hulpbronne en Energie, Gwede Mantashe, in gesprek te tree, wat in die pad gestaan ​​het om die publiek op hierdie manier te beskerm.

“Die ANC-regering kan nie voortgaan om ideologie bo die welstand van Suid-Afrikaners te stel nie. Voortdurende stygende brandstofpryse sal ekonomiese herstel smoor en verbruikers se rug breek.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.