Eskom blameer inwoners vir nege maande sonder krag

Amanda Qithi, Gautengse Eskom-woordvoerder, het gesê die inwoners in die gebied is daarvoor verantwoordelik dat die transformator opgeblaas het.

Eskom blameer inwoners vir nege maande sonder krag

Eskom blameer inwoners vir nege maande sonder krag foto: MSN

Die kragvoorsiener Eskom sê onwettige verbindings, knoeiery aan mini-substasies, vandalisme en diefstal is van die redes agter die nege maande lange kragonderbreking in Doornkop, uitbreiding 4, in Soweto.

Eskom sê die inwoners moet ‘n vooruitbetaling van R500 betaal om elektrisiteit in hul area te laat herstel.

Sowetan het Maandag berig hoe minstens 56 huise in Doornkop Uitbr. 4 in duisternis gedompel is en hul elektrisiteit nie herstel is nie weens skade aan ‘n plaaslike transformator in die area.

Die storie het die verhaal vertel van hoe Amos Vilakazi ‘n ordentlike besigheid gehad het met sowat 300 kliënte per week en R3 000 wins gemaak het voordat dit nege maande gelede uitmekaargeval het toe die transformator ontplof het.

Amanda Qithi, Gautengse Eskom-woordvoerder, sêdie inwoners in die gebied is daarvoor verantwoordelik dat die transformator opgeblaas het.

“Eskom het die afgelope maande ‘n eksponensieel hoë aantal mislukte mini-substasies aangeteken weens die netwerkoorlading as gevolg van onwettige verbindings, meteromleidings en peutery, ongemagtigde bedrywighede op die elektrisiteitsnetwerk, vandalisme en diefstal van elektriese toerusting, asook aankope. elektrisiteitsbewyse van spookverkopers. Doornkop Uitbreiding 4 blok 12 is een van die areas waar ons dit so ervaar het,” het Qithi gesê.

Qithi het gesê die transformator in die gebied sal reggemaak word sodra die inwoners voldoen aan die vervanging wat die staatsbeheerde entiteit aan hulle uiteengesit het.

“Ten einde elektrisiteit in die area te herstel, het Eskom ‘n vervangings- of herstelproses geïmplementeer wat meteroudits, die verwydering van onwettige aansluitings en peutery, ontkoppelings van diegene wat oortree het en uitreiking van heraansluitingsfooie wat R6 052,60 is insluit,” het Qithi gesê.

“Die klante in die area het versuim om die skikkingsboetes te betaal en daarom is die transformator nie vervang nie. Daarna het Eskom weereens die klante betrek op ‘n uitgestelde betalingsreëling (DPA) waar hulle (kliënte) aangemoedig word om ‘n ses maande betalingsreëling aan te gaan om die heraansluitingsheffing van R6 052,60 te vereffen,” het sy gesê.

Qithi het gesê die klante in die area moet die aanvanklike R500 betaal sodat die transformatorvervangingsproses begin kan word.

“‘n Drempel van 60% van die klante in die geaffekteerde area moet hierdie R500 aanvanklike betaling maak voordat die herstel- en vervangingsproses geïmplementeer kan word,” het Qithi gesê.

Bronne: Press Reader, MSN

Volg FiND iT hier.

Lees ook: Eskom vra nou die publiek om ‘minder krag te gebruik’ – gedurende hierdie ure

Leave a Reply

Your email address will not be published.