Woede nadat Indiese lugredery gestremde tiener weier

Die lugredery se personeel het aan die tiener se ouers gesê hy is ‘n risiko vir ander passasiers.

Woede nadat Indiese lugredery gestremde tiener verwyder het

Woede nadat Indiese lugredery gestremde tiener verwyder het Foto: BBC

Indië se minister van lugvaart het gesê hy ondersoek ‘n binnelandse lugredery nadat dit na bewering geweier het om ‘n gestremde tiener op sy vlug toe te laat.

Die lugredery se personeel het aan die tiener se ouers gesê hy is ‘n risiko vir ander passasiers.

Die voorval het wydverspreide verontwaardiging ontketen met baie wat die lugredery van diskriminerende gedrag beskuldig het.

Die voorval, wat Saterdag by die Ranchi-lughawe plaasgevind het, het aan die lig gekom nadat een van die medepassasiers, Manisha Gupta, op Facebook daaroor geskryf het.

Me Gupta het gesê die tiener het voor die vlug sigbaar benoud gelyk. “Teen die tyd dat hy deur die sekuriteitskontrole gegaan het en die hek bereik het (amper ‘n uur voordat passasiers aan boord moes gaan), het dit gelyk of hy honger of dors, angstig en verward was.”

Sy het bygevoeg dat die ouers daarin geslaag het om sy ineenstorting goed te verdoesel “met geduld, ‘n bietjie gekuier, ‘n bietjie strengheid, baie drukkies, ens” en dat ander passasiers ook hulp aan die egpaar gebied het.

Maar toe die IndiGo-personeel hom sien, het hulle die ouers gewaarsku dat hulle hulle nie sal laat opklim “as die kind nie stil en ‘normaal’ word nie”.

“Toe het ons die volle vertoon van brute gesag en mag aanskou. Die Indigo-personeel het aangekondig dat die kind nie toegelaat sal word om die vlug mee te maak nie. Dat hy ‘n risiko vir ander passasiers was. Dat hy ‘normaal’ sal moet word, voordat hy kan reiswaardig wees,” het sy geskryf.

Sy het bygevoeg dat ander passasiers op die vlug die personeel teëgestaan ​​het en hulle verseker het dat hulle geen beswaar het dat die kind en sy ouers die vlug meemaak nie.

“‘n Groep dokters wat op dieselfde vlug gereis het, het aangebied om volle ondersteuning aan die kind en sy ouers te bied indien enige gesondheidsepisode in die lug sou plaasvind,” het me Gupta geskryf.

Maar die lugredery het sy man gestaan, met sy bestuurder – volgens me Gupta – wat daarop aangedring het dat die kind “onbeheerbaar” en “in ‘n toestand van paniek” was. Me Gupta se plasing op sosiale media het sedertdien viraal geword, wat gelei het tot wydverspreide woede en veroordeling.

IndiGo het in ‘n verklaring gesê hy het die stap geneem ter wille van die veiligheid van sy passasiers, en bygevoeg dat hulle die gesin gemaklik gemaak het deur aan hulle hotelverblyf te verskaf en dat hulle die volgende oggend na hul bestemming gevlieg het.

“Ons is spyt oor die ongerief wat die passasiers aangedoen is. IndiGo is trots daarop om ‘n inklusiewe organisasie te wees, hetsy dit vir werknemers of sy kliënte is. Meer as 75 000 spesiale, bekwame passasiers vlieg elke maand met IndiGo,” het die bestuur van IndiGo gesê.

Bronne: BBC, Yahoo

Volg FiND iT hier.

Lees ook: Hillary Gardee: Familie vra dat borgtog geweier word vir moordverdagtes

Leave a Reply

Your email address will not be published.