September 28, 2021

Nog beseerde geveghonde deur NDBV gered

“Tydens die redding van hierdie honde is verdere aansienlike bewyse gevind dat beide mans by hondegevegaktiwiteite betrokke is.”

Die beseerde veghonde is gered vanuit die wrede realiteit en na 'n veearts geneem

Die beseerde veghonde is gered vanuit die wrede realiteit en na 'n veearts geneem (Foto: NDBV)

SOWETO.- Die NDBV se spesiale ondersoekeenheid het twee jong mans onderskep wat met twee gewonde en bloeiende pitbulls in Soweto geloop het. Die twee inspekteurs het dadelik die jong mans gestop en hul honde ondersoek. Albei honde het tekens gehad wat daarop dui hulle is vir hondegevegte gebruik. Die inspekteurs het vinnig gereageer en so ook vier ander beseerde veghonde gered wat vir hierdie wrede aktiwiteit gebruik word.

Volgens ‘n plasing op die NDBV se Facebook-blad het geen van hierdie honde enige mediese hulp vir hul beserings ontvang nie. “Tydens die redding van hierdie honde is verdere aansienlike bewyse gevind dat beide mans by hondegevegaktiwiteite betrokke is,” lui die verklaring.

Die beseerde veghonde is gered en na ‘n veearts geneem

Al ses die honde is deur die NDBV gekonfiskeer en dadelik vir behandeling by ‘n veearts geneem.

“‘n Kriminele saak is teen die beskuldiges geopen en die NDBV sal weereens vir geregtigheid veg vir hierdie onskuldige slagoffers wat maar net ‘n paar van die honderde veghonde is wat al deur die NDBV gered is.”


“Hondegevegte is ‘n onwettige aktiwiteit in Suid-Afrika. Dit is ook onwettig om teenwoordig te wees by ‘n hondegeveg of die verspreiding van hondegevegte en kan lei tot direkte gevangenisstraf, boetes van tienduisende rande of albei.”
Ondersteun die SIU in hul ondersoeke om veghonde te red hier.

Lees ook: Algemene “feite” oor honde wat heeltemal vals is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *