September 19, 2021
Dadelhappies

Dadelhappies

Heerlik soet en maklik om te maak. ’n Gunsteling by almal.

Bestanddele:

  • 1 koppie suiker
  • 1 koppie botter
  • ¼ koppie melk
  • 1 eier
  • 1 pak dadels
  • 1½ pak Mariebeskuitjies
  • knippie sout

Metode:

  • Smelt botter en suiker in ’n medium grootte kastrol oor matige hitte.
  • Roer dadels daarby en laat kook.
  • Klits eier, melk en sout saam.
  • Roer eiermengsel by dadelmengsel.
  • Roer gebreekte beskuitjies in die mengsel.
  • Bestrooi die bodem van ‘n 18×18 cm bak met klapper en skep mengsel daarop en druk goed vas.
  • Strooi klapper bo-oor.
  • Verkoel in yskas en sny in bokkies.
  • Vir balletjies kan beslag in balletjies gevorm en dan in klapper gerol word.

Lewer ±24 balletjies / 18 blokkies afhangende van grootte.

Resep ingestuur deur Chanel van Wyk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *