August 5, 2021

Bak jou eie brood – resep

Bak jou eie brood – resep

Bak jou eie brood – resep

As jy wil leer hoe om brood te bak, is dié resep ’n wonderlike plek om te begin. Hierdie maklike witbroodresep bak heerlik goudbruin.

LEES OOK: Vrou vermis in Gauteng

Bestanddele:

  • 1 pakkie (7g) aktiewe droë gis
  • 2¼ koppies warm water
  • 3 eetlepels suiker plus ½ teelepel suiker
  • 1 eetlepel sout
  • 2 eetlepels kanola-olie
  • 6¼ tot 6¾ koppies broodmeel

Metode:

  • Los gis en ½ teelepel suiker in warm water op, laat staan ​​totdat borrels op die oppervlak vorm. Klop die oorblywende 3 eetlepels suiker, sout en 3 koppies meel saam. Roer olie by die gismengsel, giet by die meelmengsel en klits tot glad. Roer genoeg oorblywende meel, ½ koppie op ’n slag, in om ’n sagte deeg te vorm.
  • Keer uit op ’n meelbestrooide oppervlak, knie tot glad en elasties, 8-10 minute. Plaas in ’n gesmeerde bak en draai een keer om die bokant te smeer. Bedek en laat op ’n warm plek rys tot dubbel die volume, ongeveer 1-½ tot 2 uur.
  • Knie deeg af. Keer uit op ’n ligte meelbestrooide oppervlak, verdeel deeg in die helfte. Vorm elkeen in ’n brood. Plaas in twee gesmeerde broodpanne. Bedek en laat rys ​​tot dubbel die volume, ongeveer 1 tot 1½ uur.
  • Bak teen 190°c tot goudbruin en brood hol klink hol as jy daarop klop. Verwyder uit panne, plaas op draadrakke om af te koel.

LEES OOK: Twee operateurs van insleepdiens sterf in fratsongeluk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *