April 17, 2021

Ertjiesop – resep

Plaas al die bestanddele, behalwe die opgekapte pietersielie, in ’n groot kastrol.

Ertjiesop – resep

Ertjiesop – resep

Hier is ’n heerlike sopresep vir die koue, reënerige weer.

Bestanddele:

  • 225 g groen split-ertjies, gewas
  • 1 liter hamaftreksel
  • 100 g spek
  • 1 medium wortel, opgesny
  • 2 stokkies seldery, opgesny
  • 1 medium ui, geskil en gekap
  • sout en peper
  • takkies pietersielie om te garneer

LEES OOK: Prokureur wat van SAPS-bedrog verdink word, gee homself oor

Metode:

  • Plaas al die bestanddele, behalwe die opgekapte pietersielie, in ’n groot kastrol.
  • Bring tot kookpunt, en laat dit dan ongeveer vir een uur prut totdat die ertjies en groente sag is.
  • Haal die spek uit die sop en sny dit in klein stukkies.
  • Vryf die sop deur ’n sif of puree met ’n stokmenger tot glad.
  • Plaas terug in die kastrol, voeg die spekstukke by en verhit.
  • Sprinkel pietersielie oor en sit voor met brood.

LEES OOK: ‘Gesteelde’ oorskot gevind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: