April 18, 2021

Onderwyser veroorsaak aanlyn opstootjie omdat sy leerders se hare uitkam

’n Video wat die rondte doen wys hoe ’n onderwyser ’n swart leerder se hare uitkam. Die video het beide Panyaza Lesufi, die Gautengse LUR vir onderwys, en die EFF-kommissaris Mbuyiseni Ndlozi woedend gemaak. Nie almal is egter ontsteld oor die beeldmateriaal nie.

(Foto: The South African) ’n Video wat die rondte doen wys hoe ’n onderwyser ’n swart leerder se hare uitkam. Die video het beide Panyaza Lesufi, die Gautengse LUR vir onderwys, en die EFF-kommissaris Mbuyiseni Ndlozi woedend gemaak. Nie almal is egter ontsteld oor die beeldmateriaal nie.

’n Video wat die rondte doen wys hoe ’n onderwyser ’n swart leerder se hare uitkam. Die video het beide Panyaza Lesufi, die Gautengse LUR vir onderwys, en die EFF-kommissaris Mbuyiseni Ndlozi woedend gemaak. Nie almal is egter ontsteld oor die beeldmateriaal nie.

Natuurlike haarstyle was nog altyd ’n probleem in skole. Volgens The South African kan in die video gesien word hoe ‘n onderwyseres ’n aantal manlike leerders in ’n ry laat staan. Sy kam daarna hulle hare met ’n kam deur, wat die natuurlike lokke in die studente se hare ontwrig.

Volgens Ndlozi het die onbekende skool die waardigheid van leerders aangetas.

“Dit is kindermishandeling, swart selfhaat en definitief onwettig. Hierdie vrou moet gevind word. Jy kan nie kinders leer om hul hare te haat nie … NEE! Haar behandeling van swart hare is dieselfde as dié van wit rassiste wat vir swart kinders sê om hul “Afros” te verwyder of weg te steek!”

“Dit is onwaardig om by skoolhekke te staan ​​en kinders se hare te kam! Waarom nie aan hul ouers skryf nie? Hoekom nie kinders vra om dit self in ‘n privaat ruimte te doen nie? In elk geval, waarom moet hulle dit kam? Sal dit hulle meer leerbaar maak? Waarom hulle verneder weens hulle hare?”

Ndlozi het wel baie terugvoering ontvang van sosialemediagebruikers wat nie saamstem nie.

“Dit gaan verder as dit, dr. Ndlozi, skoolkinders moet geleer word om netjies te wees en toepaslik te lyk vir die skool. Hier is geen haat nie. Sodra hulle sekere haarstyle ontwikkel, gaan dit na hul kop. Dit is dieselfde rede waarom skooldrag daar is,” het n sosialemediagebruiker op die plasing gereageer.

Lees ook: Checkers as die goedkoopste kruidenierswarewinkel aangewys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: