Ramaphosa word deur opposisiepartye bevraagteken

KAAPSTAD. – Opposisiepartye het by President Cyril Ramaphosa se staatsrede (Sona) beweer dat dit niks nuuts bied nie. Hulle betwyfel ook sy vermoë om die land sowel as die African National Congress (ANC) te lei.

Ramaphosa

Democratic Alliance (DA) leier John Steenhuisen. Foto: Eyewitness News

KAAPSTAD. – Opposisiepartye is van mening president Cyril Ramaphosa se staatsrede (Sona) bied niks nuuts nie. Hulle betwyfel ook sy vermoë om die land sowel as die African National Congress (ANC) te lei.

Volgens IOL het die partye hulle mening gelug op die eerste dag van debat deur die Nasionale Vergadering en die Nasionale Raad van Provinsies nadat president Cyril Ramaphosa Donderdag sy staatsrede gelewer het.

Die Demokratiese Alliansie (DA) het op die interne gevegte binne die regerende ANC-party gehamer. Die DA-partyleier John Steenhuisen het bevraagteken of Ramaphosa die land voor sy party kan stel.

“U kan nie vir mense sê om op te staan ​​as u eie party die staat so geïmmobiliseer het dat absoluut niks gedoen kan word nie, en die plunderaars bly in hul posisies in die regering.”

Hy sê Cyril Ramaphosa se stilte oor die saak van Jacob Zuma spreek boekdele.

“Niks daarvan klink soos iemand wat die land eerste stel nie.” Hy sê die tyd het nou aangebreek om moed aan die dag te lê, en dit te wys deur Suid-Afrika eerste te stel.

Malema sê Ramaphosa is onbetroubaar

Julius Malema, leier van die Ekonomiese Vryheidsvegters (EFF), het Ramaphosa herhaaldelik beskryf as onbevoeg, ongeskik en onbetroubaar. Hy het ook gewaarsku dat as Ramaphosa nie die onteiening van grond sonder vergoeding gaan deurvoer nie, gaan hy nie sy eerste termyn as president voltooi nie.

“Daar is eerlikwaar niks om te vier onder u leiding nie. Die werklikheid is dat die omstandighede van ons mense versleg en hoewel Covid-19 dit vererger het, kan ons dit nie die skuld gee vir jou algemene onbekwaamheid nie.”

Lees meer berigte hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: