Gebruik wat in jou yskas is: Gebakte-balsamiese-hoender – resep

Vandag kyk ons na ‘n resep vir gebakte balsamiese hoender.

Gebakte-balsamiese-hoender-resep. Foto: Jimi Filipovski

Gebakte-balsamiese-hoender-resep. Foto: Jimi Filipovski

Daar is soveel maklike en vinnige maaltye wat jy kan maak met bestanddele wat al lank in die spens is.

Vandag kyk ons na ‘n resep vir gebakte balsamiese hoender.

Sien ‘n verdere lys van resepte hier.

Gebakte balsamiese hoender

Neem ‘n stuk hoenderfilet en vul dit met ‘n balsamiese glaseersel, wat met vier bestanddele gemaak word: balsamiese asyn, suiker, heuning en sout. Bedien dit saam met rys en groente vir ‘n bevredigende maaltyd.

Bestanddele

4 hoenderborsies sonder vel en been, gestamp tot egalig dik

sout en peper na smaak

½ teelepel Italiaanse speserye

Balsamiese glaseersel:

1 koppie balsamiese asyn

¼ koppie suiker

1 eetlepel heuning

½ teelepel sout

Instruksies

Verhit die oond tot 200°C. Geur hoender met sout, peper en Italiaanse speserye.

Sit olie in ‘n pan (ongeveer twee teelepels) en braai hoender vir een tot twee minute aan elke kant op medium-hoë hitte, net om die buitekant van die hoender te verbruin.

Plaas hoender oor na ‘n gesmeerde bakplaat of groot oondbak. Bedek met foelie en bak in voorverhitte oond vir 15 minute.

Terwyl die hoender bak, maak die balsamiese glaseersel. Klits balsamiese asyn, suiker, heuning en sout in ‘n klein pannetjie.

Laat kook op medium-hoë hitte, verlaag dan tot medium-lae hitte en laat prut terwyl die hoender kook. Die vloeistof moet na 10 tot 15 minute met die helfte verminder. Verwyder van die hitte af.

Borsel van die balsamiese glaseersel bo-op die hoender. Sit terug in die oond (onbedek) en bak vir nog vyf tot 10 minute tot die hoender heeltemal gaar is.

Drup oorblywende balsamiese glaseersel oor hoender en bedien.

Garneer met vars pietersielie of roosmaryn indien verkies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: