Gebruik wat in jou yskas is: Soetpatat-en-swartboon-burritobakkies-resep

Soetpatat en swartboon burritobakkies resep. Foto: Thibaut Burckel

Soetpatat-en-swartboon-burritobakkies-resep. Foto: Thibaut Burckel

Daar is soveel maklike en vinnige maaltye wat jy kan maak met bestanddele wat al lank in die spens is.

Vandag kyk ons na ‘n Soetpatat-en-swartboon-burritobakkies-resep.

Sien ‘n verdere lys van resepte hier.

Soetpatat-en-swartboon-burritobakkies

Het jy rys en swartbone wat al lank in die spens sit? Maak ‘n lekker burritobakkie met jou gunstelinggroente en vleis of hoender.

Bestanddele

1 koppie bruin basmatirys

2 groot patats

2 rooi soetrissies

¼ koppie olyfolie

½ teelepel paprika

½ teelepel chillipoeier

½ teelepel sout

½ teelepel peper

1 blik swartbone, gedreineer en afgespoel

Ekstra: koljander, lemmetjie, avokado’s, jalapeno’s (opsioneel)

Sous

½ koppie mayo

3 eetlepels vars uitgedrukte lemmetjiesap

¼ teelepel lemmetjieskil

¼ teelepel paprika

½ teelepel chillipoeier

1 teelepel chillisous

knippie sout en gemaalde swartpeper

Instruksies

Voorverhit die oond tot 220°C.

Begin deur die bruinrys te kook en laat afkoel daarna.

Skil die patats en sny dit in happiegroot stukke. Sny die soetrissies in skywe en hou eenkant.

Gooi drie eetlepels olyfolie, paprika en chillipoeier by die aartappels.

Plaas die aartappels vir 15 minute in die oond. Haal dit uit die oond, voeg die gesnyde soetrissies in en gooi die orige eetlepel olie daaroor.

Plaas terug in die oond en bak vir nog 15 tot 20 minute, of totdat die soetrissies en die aartappels sag is.

Haal dit uit en sit dit op die bord saam met die afgespoelde en gedroogde swartbone.

Laat hierdie geroosterde groente afkoel tot net bokant kamertemperatuur.

Terwyl alles kook, kombineer die mayo, lemmetjiesap en -skil, paprika, rissiepoeier en chillisous in ‘n klein bakkie en klits dit tot dit heeltemal gemeng is.

Berei die bolaag voor: kap koljander en sny ‘n avokado, jalapeno en lemmetjie in skywe.

Maak die bakkies: vul ‘n bak met die gaar en afgekoelde rys, vul dit dan met die afgekoelde groente en boontjies, en voeg die bolaag en slaaisous by.

Geniet onmiddellik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: