February 28, 2021

Suid-Afrika sit met 640 miljoen liter onverkoopte wyn

Suid-Afrika sit met 640 miljoen liter onverkoopte wyn.

Suid-Afrika sit met 640 miljoen liter onverkoopte wyn

Suid-Afrika sit met 640 miljoen liter onverkoopte wyn. Foto: Pixabay

640 Miljoen liter onverkoopte wyn het die afgelope 11 maande opgehoop in Suid-Afrika, te wyte aan die alkoholverbod. Die Wes-Kaapse regering het die verwoestende impak wat die Covid-19-alkoholverbod op die land se wynindustrie gehad het, beklemtoon.

Volgens The South African het die alkoholverbod op drie verskillende geleenthede in Suid-Afrika baie werksverliese veroorsaak en nou word daar baie wyn gemors.

640 Miljoen liter onverkoopte wyn het oor die afgelope 11 maande opgehoop. Andricus van der Westhuizen, die Wes-Kaapse landbou-woordvoerder, sê  die groot wynagterstand gaan die ondergrondse mark aanmoedig om wettige bestuursondernemings te ondermyn. “Die DA in die Wes-Kaap is baie bekommerd oor meer as 640 miljoen liter wynvoorraad wat tans deur produsente en verspreiders gehou word, en die potensiaal om onwettige handel deur gevaarlike ondergrondse markte te vererger. Dit was ‘n direkte gevolg van ‘n onwetenskaplike voortsetting van die drankverbod ingevolge die gewysigde regulasies op sluitingsvlak drie.”

Lees meer artikels hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: