August 5, 2021

Wat om te doen as jy ’n lyk vind

Deesdae bestaan die moontlikheid dat jy of ’n familielid op ’n lyk kan afkom.

Wat om te doen as jy ’n Lyk vind

Wat om te doen as jy ’n Lyk vind

Deesdae bestaan die moontlikheid dat jy of ’n familielid op ’n lyk kan afkom. Dit kan die lyk van ’n vriend, familielid of ’n vreemdeling wees. Die erns van die situasie is egter dat mens nooit genoeg voorbereid sal wees indien dit met jou gebeur nie.

Wanneer jy weet wat om te doen, sou daardie dag sy opwagting maak, kan jy dinge vir jouself sowel as die owerhede makliker maak. Dit kan potensieel ook jou lewe red.

Wat om te doen:

LEES OOK: Wat om te doen as jy gevolg word

Maak seker jy is veilig – Maak eerstens seker daar is niks in die omgewing wat jou skade kan berokken nie. Wanneer jy ’n liggaam ontdek, is jou eerste gedagte miskien nie jou eie veiligheid nie, maar onthou mens se lewe en veiligheid is altyd belangrik. Kyk of daar enige gevare in die omliggende omgewing is, insluitend vallende voorwerpe, gevaarlike chemikalieë, padverkeer, wilde diere of selfs ander mense.

Probeer kalm bly – Wanneer mens in ’n stresvolle situasie geplaas word, is jy geneig om paniekbevange te raak. Wanneer jy kalm bly, sal dit jou die vermoë gee om nugter te dink en slim op te tree.

Bel vir hulp – Sodra jy seker is dat die gebied veilig is, skakel onmiddellik die polisie. Wat volgende gebeur, hang af van die toestand van die liggaam. As dit lyk asof die persoon onlangs oorlede is, moet jy bereid wees om tekens van lewe na te gaan of selfs KPR toe te dien. ’n Bewustelose of ernstig beseerde persoon kan verkeerdelik as ’n lyk beskou word, maar dit kan moontlik wees om haar of sy lewe te red met vinnige ingryping. In sommige gevalle is dit selfs moontlik om iemand wat nie asemhaal of nie ’n hartklop het nie, te laat leef. As daar ’n kans is dat die persoon lewe, sal ’n ambulans onmiddellik gestuur word. Jy kan ook instruksies kry om intussen die slagoffer te help.

Moenie inmeng nie – As die oorledene duidelik nie gehelp kan word nie, moenie die omgewing versteur nie. Selfs al het jy goeie bedoelings, wil jy nie jouself per ongeluk aan ’n gesondheidsgevaar blootstel of met enige ondersoekverrigtinge inmeng nie. Laat die lyk alleen en bly naby totdat die owerhede daar aankom.

Praat met die polisie – Wanneer die polisie opdaag, moet jy bereid wees om met hulle saam te werk en vrae te beantwoord. Die polisie wil soveel moontlik inligting oor die toneel kry om hul ondersoek te help. Hulle kan jou kontakinligting vra of later ’n onderhoud met jou voer.

Word emosioneel gesond – Nadat dit alles gesê en gedoen is, neem ’n bietjie tyd om jou eie gevoelens oor die ontdekking aan te spreek. Dit is normaal om gestres, bang, hartseer of versteurd te voel. In sommige gevalle wil jy dalk professionele advies inwin om hierdie emosies te hanteer.

Lees meer artikels hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *