September 24, 2021

Vakbond veroordeel viktimisasie en boelie van werkers

Google.

KIMBERLEY – Die nasionale onderwys-, gesondheid- en verwante werkersvakbond (Nehawu) in die Noord-Kaap neem kennis van die voortdurende afknouery en viktimisasie van lede en werkers by die Noord-Kaapse verbruikersbeskermingsowerheid, wat onder die departement van ekonomiese ontwikkeling en toerisme val.

Volgens ’n persverklaring deur Nehawu het die departement geen proaktiewe aksie geneem om die probleem op te klaar nie.

“Tot ons ontsteltenis het die departement ook nie gereageer op die uitkomste van die onafhanklike ondersoekverslag van 2017 wat ingestel is nadat ons lede en werkers gekla het oor die gedrag van die uitvoerende bestuurder van die provinsiale verbruikersbeskermingsowerheid nie. Ons lede kla al ‘n paar jaar oor die viktimisasie van personeel, voorkeurbehandeling en algemene swak bestuur van die instansie deur die bestuurder.”

“Ons vind dit vreemd dat die departement steeds daarop aandring om die bestuurder in sy posisie te hou nadat die ondersoekverslag ‘n somber prentjie op sy bestuursvermoë van die instelling geskilder het. In die verslag word opgemerk dat hy swak bestuursvaardighede gehad het en dat hy nie die instansie behoorlike kon bestuur nie. Boonop bemoei hy hom met die werk van inspekteurs, terwyl hy nie gereedskap verskaf nie, wat hul prestasiebeoordelings direk beïnvloed.”

Nehawu sê hulle het by verskeie geleenthede briewe aan die hoof van die departement se kantoor gerig, maar hulle versoek om die bestuurder te skors val op dowe ore.

“Dit het werknemers verder ontstoke omdat hulle glo die departement nie hul kommer en die welstand ernstig opneem nie. Indien daar niks binne die volgende 14 dae gedoen word nie, sal ons geen ander keuse hê as om ons lede vir ’n staking te mobiliseer nie,” sluit die persverklaring af.

2 thoughts on “Vakbond veroordeel viktimisasie en boelie van werkers

  1. Nothing new and it will continue for as long as senior people in government continue to go on like tyrants as if they are running their households. Last year in a local newsaper it reported that two officials from public works won a case at the labour court but still the employer refused to adhere to the ruling. It went on as far as the two gentlemen approaching a sheriff for state assets to be attached in order for them to be compensated for unlawful dismissal as found by a court of law. The employer chose even to ignore the court finding, the arrogance is clear! Th main people responsible for abusing their power were never even dealt with with. Young professionals are being tormented in most departments and the sad reality is those in power are well aware of such practices but choose to turn a blind eye. What is so special about these senior managers? What are they offering for such protection?

  2. Nothing new and it will continue for as long as senior people in government continue to go on like tyrants as if they are running their households. Last year in a local newsaper it reported that two officials from public works won a case at the labour court but still the employer refused to adhere to the ruling. It went on as far as the two gentlemen approaching a sheriff for state assets to be attached in order for them to be compensated for unlawful dismissal as found by a court of law. The employer chose even to ignore the court finding, the arrogance is clear! The main people responsible for abusing their power were never even dealt with. They will continue to act like insecure little fools because it is not their financial resources but our tax money that is used to run their “kingdoms”!Young professionals are being tormented by these devils in most departments and the sad reality is those in power are well aware of such practices but choose to turn a blind eye. What is so special about these “senior managers”? What are they offering for such protection?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *