Ongeluk tydens trofeetoer: Vrou sterf na been geamputeer is

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Springbok-veteraan Duane Vermeulen tree uit

’n Student (20) van die Universiteit van Fort Hare, wat na bewering deur ’n polisie-pantservoertuig getref is, is in die hospitaal dood. Hierdie voorval het op 5 November tydens die Springbokke se trofeetoer in Oos-Londen plaasgevind.

Minentle Noqhamka se familie het bevestig sy is Dinsdag in die Frere-hospitaal oorlede. Die Oos-Kaapse departement van gesondheid se woordvoerder, Sizwe Kupelo, het ook bevestig dat sy Dinsdag in die Frere-hospitaal se intensiewe-eenheid dood is.

Minentle se pa, Sithembiso, het gesê volgens inligting wat hulle ontvang het, het Minentle na die Oos-Londen-sakekern gegaan vir inkopies, maar het besluit om deel te wees van die massas wat na die Oos-Londense stadsaal gestroom het en gewag het om die Springbokke te sien. 

“Haar linkerbeen is by die hospitaal geamputeer. Dit is baie hartseer vir ons as gesin. Ons probeer steeds om hieroor te kom,” het Sithembiso gesê.

#Springbokke #Parade #Ongeluk #Afrikaans #Nuus

Bronne gebruik: News24; TimesLive; DispatchLive.