Ford Suid-Afrika beplan om $281 miljoen in hibriede voertuie te belê

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: ‘Jub Jub’ se saak tot Desember uitgestel

Die Suid-Afrikaanse eenheid van die Amerikaanse motorreus Ford het Woensdag gesê dit sal R5,2 miljard ($281 miljoen) belê om ‘n hibriede voertuig in die land te vervaardig, aangesien dit die regering versoek het om vinnig te beweeg met ‘n nuwe elektriese voertuigbeleid.

Driekwart van die motors wat deur Suid-Afrika se motorbedryf vervaardig word, word uitgevoer, meestal na Europese lande. Die bedryf is verantwoordelik vir 5% van die bruto binnelandse produk en skep meer as 100 000 werksgeleenthede, Met die Verenigde Koninkryk en Europa wat die verkoop van nuwe petrolmotors vanaf 2035 verbied, het Suid-Afrika se regering gewaarsku teen ‘n eksistensiële bedreiging vir die sektor, en motorvervaardigers het ‘n plan van die regering gesoek om na elektriese voertuie oor te skakel.

#Ford #Hybrids #Afrikaans #Nuus

Bronne gebruik: Reuters.