Stad Kaapstad soek lewensredders vir die feesseisoen

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Parlement keur ad hoc-komitee goed om toesig te hou oor die minister van elektrisiteit

Met die naderende feesseisoen het die Stad Kaapstad se departement van ontspanning en parke ‘n tweede rondte aansoeke geopen vir die aanstelling van lewensredders wat benodig word vir swembaddens en strande tydens die komende vakansie.

Die tweede rondte aansoeke is tans oop en sluit op 2 Oktober 2023. Die swemseisoen begin in September 2023 en loop tot April 2024, met die hoogseisoen wat op 1 Desember afskop.

Patricia van der Ross, burgemeesterskomiteelid vir gemeenskapsdienste en gesondheid, het die belangrikheid van lewensredders beklemtoon en gesê: “Ons lewensredders is ‘n belangrike deel van ‘n veilige en feestelike somerseisoen. Dit is ‘n taak wat toewyding en waaksaamheid vereis.”

Die aansoekproses vereis dat voornemende lewensredders aanlyn registreer en die aansoekvorm voltooi. Dit is belangrik om te let dat selfone nie vir die aansoekproses gebruik kan word nie; aansoekers moet ‘n rekenaar met internettoegang gebruik. Aansoekers kan byvoorbeeld ‘n SmartCape-rekenaar in ‘n Stadsbiblioteek gebruik. Dit is ook die moeite werd om daarop te let dat aansoekers wat in Julie 2023 aansoek gedoen het, nie weer aansoek hoef te doen nie.

Alle aansoekers moet ‘n fisieke assessering slaag waartydens hulle vermoëns en fiksheidsvlak op die vereiste standaard moet wees. Swembadlewensredders moet byvoorbeeld 100 meter binne twee minute kan swem, terwyl strandlewensredders getoets word om 400 meter binne agt minute te swem.

Die Stad Kaapstad is nou meer nougeset in die keuring van lewensredders, en slegs kandidate wat alle assesseringsvlakke slaag, sal vir die feesseisoen aangestel word.

#Kaapstad #Lewensredders #Strande #LifeGuards #Desember

Bronne gebruik: Cape Town Etc; News24.