Nie ‘n enkele besoeker vir Tshwane-monument van R200 m. wat vyf jaar gelede voltooi is

Deel hierdie storie / Share this story

LEES OOK: Altesaam 8 kleuters in taxi-ongeluk in Durban beseer

Die Lewende Erfenismonument vir Vroue in Tshwane, wat in 2019 teen ‘n bedrag van byna R200 miljoen voltooi is, bly steeds vir die publiek gesluit as gevolg van aanhoudende bou-en-regskwessies. Terwyl die monument ‘n hoogs betekenisvolle doel dien om hulde te bring aan die rol van vroue in Suid-Afrika, het dit nog nie die vereiste sertifikate van die Stad Tshwane ontvang nie.

Die aanhoudende voldoeningskwessies sluit in die indiening van gewysigde bouplanne, uitstaande sertifikate vir brandveiligheidvereistes, gesondheid, paaie, en stormwater, en die ontbrekende ingenieursertifikate vir die fondasie, mure, en dak van die gebou. Hierdie gebreke en die inkorting van sekere bouregulasies het moontlik gelei tot waterlekke en krake in die mure van die monument. Die gebou is dus steeds onveilig vir die publiek.

Die Demokratiese Alliansie (DA) het kritiek gelewer op die werk wat reeds gedoen is en die departement se besluit om die aanvanklike kontrakteur te betaal voordat die werk behoorlik afgehandel is. Hulle meen dat hierdie monument groot potensiaal het om toeriste te lok en ekonomiese geleenthede vir die inwoners van Tshwane te skep.

Vandalisme en diefstal het ook ‘n rol gespeel in die vertraging van die monument se afhandeling. Die departement het die werk beskryf wat uitgevoer moet word om die skade aan die gebou te herstel, insluitend werk as gevolg van vandalisme en die diefstal van materiaal.

Die assessering van die nodige werk is voltooi, en daar is ‘n proses aan die gang om ‘n kontrakteur aan te stel om die herstelwerk uit te voer. Die departement het nie ‘n spesifieke tydlyn vir die heropening van die monument verskaf nie, maar het bevestig dat dit ‘n belangrike rol sal speel in die bevordering en bewaring van die rol en belange van vroue in die samelewing sodra dit weer in werking is.

#Monument #Tshwane #Women #Vroue #Erkenning

Bronne gebruik: News24.