Vra tannie Dot – FiND iT se troostannie

Deel hierdie storie / Share this story

Vraag:

Ek is 48 jaar oud. Ek het twee kinders en is ‘n ma wat van die huis af werk. Ek voel asof ek niks werd is nie en my man het ‘n florerende, hoë pos. Hy trek altyd mooi aan werk toe en ek voel onsigbaar. Ek weet nie hoe om beter oor myself te voel nie. Dit voel of ek nie kan kompeteer met die mense wat hy hom mee omring nie. Wat moet ek doen?

Antwoord:

Liewe vriendin

Dit klink of jy nou deur ‘n moeilike tyd gaan en ek wil hê jy moet weet dat jy nie alleen is nie. Baie mense voel dat hulle nie so waardevol is soos ander nie, veral wanneer hulle met verskeie verantwoordelikhede het, soos om ‘n werk-van-huis-ma te wees.

Eerstens, laat ek jou verseker dat jou waarde nie gedefinieer word deur jou man se sukses of jou rol as ‘n ma nie. Jy is ‘n unieke individu met jou eie talente, sterk punte en ervarings wat jou waardevol maak in jou eie reg. Dit is natuurlik om onsigbaar te voel wanneer jy besig is om vir ander te sorg en jou eie behoeftes afskeep. Maar dit is noodsaaklik om selfversorging te prioritiseer en tyd vir jouself opsy te sit.

Jy kan dit doen deur stokperdjies na te streef, ‘n ontspannende bad te neem of bloot tyd alleen deur te bring om iets te doen wat jy geniet. Ek moedig jou aan om met jou man te praat oor hoe jy voel.

Kommunikasie is die sleutel in enige verhouding en dit is belangrik om hom te laat weet hoe jy voel sodat hy jou kan ondersteun. Probeer ook om jou eie suksesse te vier, maak nie saak hoe klein dit mag lyk nie. Dit is maklik om ons prestasies oor die hoof te sien wanneer ons voortdurend daarop gefokus is om vir ander te sorg, maar dit is noodsaaklik om ons oorwinnings te erken en te vier. Onthou, jy is nie onsigbaar nie, en jou waarde word nie bepaal deur jou man se sukses of jou rol as ‘n ma nie. Jy is waardevol, uniek en verdien liefde en respek. Hou aan om op jouself te fokus, en ek glo jy sal binnekort beter begin voel.

Kyk mooi na jouself, Tannie Dot.

LEES OOK: Ontmoet tannie Dot