FBI gevra om Cyril Ramaphosa te ondersoek oor bewerings van geldwassery

Die DA het gevolglik aan die VSA se FBI (Pretoria-veldkantoor) geskryf om te versoek dat hulle die bewerings van moontlike geldwassery deur die president ondersoek.

FBI gevra om Cyril Ramaphosa te ondersoek oor bewerings van geldwassery

FBI gevra om Cyril Ramaphosa te ondersoek oor bewerings van geldwassery foto: Canva

President Cyril Ramaphosa verkeer toenemend onder groter druk met oproepe aan hom om rekenskap te gee van sy gesteelde miljoene. Die DA het die Amerikaanse FBI gevra om bewerings van geldwassery by sy Phala Phala-plaas te ondersoek.

Die leier van die DA, John Steenhuisen, het Dinsdag op ’n persinligtingsessie wat die DA gehou het, aangekondig dat sy party stappe gedoen het om te verseker dat Ramaphosa aanspreeklik gehou word vir sy beweerde korrupte aktiwiteite by die Limpopo-landgoed.

Dit volg op Ramaphosa se weiering om inligting bekend te maak rakende die kriminele klagte wat gelê is deur die voormalige spioenbaas Arthur Fraser. Fraser het onthul Ramaphosa het twee jaar gelede ‘n inbraak van miljoene Amerikaanse dollars wat in sy plaashuis versteek was, verswyg en was daarna na bewering betrokke by die ontvoering, marteling en omkoop van Namibiese burgers.

“Daar word beweer die president was betrokke by geldwassery, belastingontduiking, korrupsie, ontvoering en omkopery en het waarskynlik verskeie wette oortree om miljoene dollars terug te kry wat gesteel is van waar hulle in ‘n bank in ‘n woning op sy Phala Phala-wildplaas versteek was – en dan om die sage te bedek” het Steenhuisen gesê.

Hy het verder beweer die polisie was medepligtig, aangesien daar gesê word dat hulle betrokke was toe senior amptenare ‘n buite-rekord-ondersoek gedoen het, met geen saak wat deur Ramaphosa geopen is nie. Blykbaar is staatshulpbronne insluitend die Presidensiële Beskermingseenheid gebruik om die Namibiese burgers, wat die $4 miljoen gesteel het wat in sy meubels versteek was, agterna te sit.

“Die Namibiese polisie het verlede week bevestig dat hulle met hul Suid-Afrikaanse eweknieë op die grens naby Noordoewer vergader het om operasionele inligting rakende die diefstal te deel en dat hulle die saak laat vaar het nadat die SAPD nie ‘n saaknommer verskaf het nie. Maar al is die saak nooit formeel aangemeld nie, het twee bronne binne Misdaadintelligensie onthul dat al die top SAPD-leiers geweet het van die roof en betrokke was by ‘n buite-rekord-ondersoek en toesmeerdery.”

Die DA het gevolglik aan die VSA se FBI (Pretoria-veldkantoor) geskryf om te versoek dat hulle die bewerings van moontlike geldwassery deur die president ondersoek.

Bronne: Daily News, Moneyweb

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Cyril Ramaphosa kan deur SARS ondersoek word oor ‘verborge miljoene’

Leave a Reply

Your email address will not be published.