January 26, 2022

Dawid Kruiper aangeval deur misdadigers

Dawid Kruiper aangeval deur misdadigers

Dawid Kruiper aangeval deur misdadigers foto: Verskaf

Die Demokratiese Alliansie (DA) wil hê dat dissiplinêre stappe teen onderskeie amptenare van Dawid Kruiper se veiligheidseenheid geneem word, aangesien munisipale bates toenemend onder die aanval van diefstal en vandalisme kom.

Elektriese kabels by die watertoring in Pabalello is Maandag gesteel.

Tydens die Kersvakansie is die koringmeule, wat ‘n geskiedkundige toerismeterrein is, kaal gestroop. Terwyl dit gedurende die aanval aangemeld is, het die veiligheidseenheid versuim om te reageer.

Daar is in Desember by die Burgersentrum ingebreek en alle rekenaars is gesteel. Diewe het die geiser uit die Pabalello-kantore gesteel. Koperkabels en vyf krane is uit die stadion gesteel. Daar was verdere skade aan die ablusieblok en die elektriese kabels by die Rosedale-sportterrein.

Munisipale sleutelpunte word opsetlik onbewaak en oop vir gelaat vir enigeen om te kom plunder. Boonop is die private sekuriteitsmaatskappy wat veronderstel is om munisipale sekuriteit te versterk op die punt om sy dienste heeltemal te onttrek en die munisipaliteit vir kontrakbreuk te dagvaar, aangesien hy glo vir ‘n paar maande nie betaling ontvang het nie.

Op hierdie tydstip, terwyl die land blykbaar onder een of ander vorm van aanval is, moet die veiligheid van alle staatshulpbronne versterk word.

Gegewe die ernstige mislukkings van die munisipale sekuriteitseenheid, moet personeel aanspreeklik gehou word om aanvalle op munisipale bates onverpoosd te laat voortgaan. Die DA sal dus vra dat ondersoeke en dissiplinêre prosesse begin.

Terselfdertyd, gegewe onlangse onthullings oor die ANC se kaderontplooiingskomitee, sal die DA kaderontplooiing binne Dawid Kruiper nader ondersoek nadat ‘n ervare en gekwalifiseerde sekuriteitsbestuurder in November met ‘n ANC-kader, wat geen sekuriteitsagtergrond of -sertifisering het nie, vervang is sonder dat gewone prosesse gevolg is.

Gegewe die toenemend ontwrigtende gebeure wat in hierdie land afspeel, moet ons besin of daar sinistêre magte is wat Dawid Kruiper opsetlik vir sabotasie teiken.

‘Die DA sal ondersoek instel en, waar onreëlmatigheid gevind word, sal ons daarop aandring dat billike en deursigtige aanstellingsprosesse weer uitgevoer word.’

*PERSVERKLARING

Lees ook: Police uproot cannabis plants growing outside Ramaphosa’s office

Volg FiND iT op Facebook hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.