September 28, 2021

Sjokoladekoek – Marlene Schoeman

Skokoladekoek - Marlene Schoeman

Skokoladekoek - Marlene Schoeman

Marlene Schoeman, kookboekskrywer van die Vrystaat, deel met ons haar resep vir die perfekte sjokoladekoek met ganache.

Bestanddele:

750 mℓ (3 k) koekmeel

20 mℓ (4 t) bakpoeier

5 mℓ (1 t) sout

250 g sagte margarien

500 mℓ (2 k) strooisuiker

4 groot eiers

250 mℓ (1 k) melk

75 mℓ (3 e) kakao

125 mℓ (½ k) warm water

10 mℓ (2 t) rumgeursel

Metode:

  1. Sif die meel, bakpoeier en sout saam.
  2. Room die margarien en strooisuiker in ’n aparte bak en klits die eiers by. Voeg die melk by en meng.
  3. Roer die droë bestanddele by die melkmengsel. Meng die kakao en warm water en roer dit saam met die geursel by.
  4. Gooi die beslag in gesmeerde panne en bak 30 tot 40 minute teen 180ﹾ C. Baktyd hang af van pangroottes.

Sjokolade-ganache

Bestanddele:

250 mℓ (1 k) sjokoladestukkies of -splinters (chocolate chips)

125 mℓ (½ k) room

Metode:

  1. Meet die sjokolade af in ’n maatbeker.
  2. Verhit die room, maar nie tot kookpunt nie. Verwyder dit van die hitte.
  3. Giet die warm room oor die sjokolade en roer tot gesmelt.
  4. Verkoel dit tot die ganache so dik is soos jy dit wil hê.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *