Ware verhaal van ’n vreemde verdwyning – deel 7

Ware verhaal van ’n vreemde verdwyning – deel 7

Ware verhaal van ’n vreemde verdwyning – deel 7

Het jy al gehoor van, of weet jy van iemand wat spoorloos verdwyn het? Daar is baie gevalle regoor die wêreld van mense wat net spoorloos verdwyn en nooit weer opgespoor word nie.

LEES OOK: Veiligheidswenke vir die winter

Die Amerikaanse vrou wat vermis geraak het tydens ’n Karibiese vaart

Amy Lynn Bradley (23) is ’n Amerikaanse vrou wat verdwyn het tydens ’n Karibiese vaart op die Royal Caribbean International passasierskip Rhapsody of the Seas, aan die einde van Maart 1998 op pad na Curaçao.

Daar was geen teken van haar nie en ondersoekbeamptes meen dit is onwaarskynlik dat sy oorboord geval het. Daar was moontlike waarnemings van Bradley op Curaçao. In 1998 het toeriste ’n vrou wat soos Bradley lyk, op die strand gesien, en in 1999 beweer ’n lid van die Amerikaanse vloot ’n  vrou in ’n  bordeel het gesê sy is Bradley en het hom om hulp gevra.

Op 21 Maart 1998 het Amy Lynn Bradley, haar ouers, Ron en Iva, en haar broer, Brad, vir ’n weeklange vaart op die Rhapsody of the Seas vertrek. Die oggend van 24 Maart het Bradley saam met die orkes van die skip, Blue Orchid, in die dansklub gedrink. Een van die orkeslede met die naam Alister Douglas, bekend as Yellow, beweer sy paaie het omstreeks 01:00 met Bradley sin geskei. Bradley se pa, Ron, het iewers tussen 5:15 en 5:30 gesien hoe sy op die kajuitbalkon slaap. Toe hy om 06:00 opstaan, was sy egter nie meer daar nie.

Geen teken of verduideliking nie

Die skip was onderweg na Curaçao, Antille, toe Bradley laas gesien is en het daar vasgemeer kort nadat besef is sy het verdwyn. Uitgebreide soektogte op die skip en op see het geen teken van haar opgelewer nie. Die Nederlandse Antillen-kuswag het ’n vier dae lange soektog uitgevoer wat op 27 Maart geëindig het. Royal Caribbean Cruise Lines het ’n boot geoktrooieer om na haar te soek, maar hulle het op 29 Maart beëindig.

Bradley was ’n opgeleide lewensredder en die ondersoekbeamptes het gesê daar is geen bewyse dat sy oorboord geval het nie en ook nie selfdood gepleeg het nie.

Moontlik gesien

Twee Kanadese toeriste het in Augustus 1998 ’n vrou  wat soos Amy lyk op ’n  strand in Curaçao gesien. Die vrou se tatoeëermerke is na bewering identies aan dié van Bradley. ’n Lid van die Amerikaanse vloot het gesê hy het Bradley in 1999 in ’n bordeel gesien. Hy beweer sy het vir hom gesê haar naam is Amy Bradley en sy het hom om hulp gesmeek.


Daar was nog ’n moontlike waarneming in 2005 toe ’n getuie met die naam Judy Maurer beweer dat hy Bradley in ’n afdelingswinkel in Barbados gesien het. Die getuie beweer ’n vrou is in die toilet deur drie mans vergesel, wat voortgegaan het om haar te dreig as sy nie ’n ooreenkoms deurgevoer het nie. Die getuie beweer sy het nadat die mans vertrek het, die ontstelde vrou genader wat toe gesê het haar voornaam Amy is en dat sy van Virginia is voordat die mans weer teruggekom het om haar weg te neem. Maurer het die owerhede gebel, en op grond van haar rekening het hulle saamgestelde sketse van drie mans en die vrou gemaak.

Bradley se ma en pa het op 17 November 2005 in ’n episode van Dr. Phil verskyn. ’n Beeld van ’n jong vrou wat lyk soos Bradley wat aan haar ouers gestuur is, is op die program getoon, en dit dui daarop dat sy moontlik as seksslaaf verkoop is.

LEES OOK: Is jy emosioneel volwasse?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *