Onderwyseres verskeie kere met skerp voorwerp in klas gesteek

Daar word beweer die slagoffer het verskeie steekwonde aan die agterkant van die nek en die rug opgedoen.

Die man het homself glo in die gemeenskapsaal inforseer met 'n skerp objek. Hy het glo 'n balaklawa aan gehad en het geweier om sy hande te saniteer.

Die man het homself glo in die gemeenskapsaal inforseer met 'n skerp objek. Hy het glo 'n balaklawa aan gehad en het geweier om sy hande te saniteer. (Foto: Isasa)

NOORD-WES.- ‘n 47-Jarige onderwyseres van hier is Maandag verskeie kere deur vermoedelik ‘n mede-opvoeder met ‘n skerp voorwerp gesteek. Die onderwyseres veg tans vir haar lewe in die hospitaal.

Die verdagte het homself glo in die gemeenskapsaal, gewapen met ‘n skerp voorwerp, inforseer. Hy het glo ‘n balaklawa gedra en het geweier om sy hande te ontsmet.

Volgens The South African is die onderwyseres, van die Primêre Skool Tshefoge in Vaalboschloot, na bewering deur ‘n 64-jarige manlike opvoeder vanaf ‘n ander skool aangeval en verskeie kere met ‘n skerp voorwerp gesteek. Die Primêre Skool Tshefoge was onder konstruksie en daarom het die slagoffer in ‘n gemeenskapsaal klas gegee.

Onderwyseres in nek en rug gesteek

‘Hy het die slagoffer geroep en na buite gegaan. ‘n Argument het tussen hulle ontstaan. Daar word beweer die slagoffer het verskeie steekwonde aan die agterkant van die nek en die rug opgedoen. Personeel van die skool het daarin geslaag om die verdagte vas te trek en het die polisie ontbied. Die beseerde opvoeder is steeds in ‘n kritieke toestand in die intensiewe sorgeenheid van die plaaslike hospitaal,” sê Elias Malindi, woordvoerder van die Noordwes-onderwysdepartement.

Die polisie bevestig ‘n saak van poging tot moord is teen die manlike opvoeder oopgemaak.

Mmaphefo Matsemela, die Noord-Wes se provinsiale LUR vir onderwys, gaan die skool Dinsdagoggend besoek.

“As ‘n departement is ons baie ontsteld en teleurgesteld oor so ‘n afskuwelike en barbaarse voorval wat in ons skole na bewering deur een van ons opvoeders plaasgevind het. Ek wil dit ten sterkste veroordeel en aandui dat geslagsgeweld nie in ons skole verwelkom word nie, ”het Matsemela gesê.

“Elkeen wat dit doen, sal onder die volle mag van die wet wees. Dit het ons leerders ook getraumatiseer aangesien dit voor hulle gebeur het. Ek wil die personeellede bedank wat die verdagte aangekeer het.”

Beide onderwysers en leerders sal berading ontvang.

Lees ook: Vrou glo verkrag nadat sy rygeleentheid kry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *