April 20, 2021

Pekanneut-karamelkaaskoek

Voorverhit die oond tot op 170°C.

Pekanneut-karamelkaaskoek

Pekanneut-karamelkaaskoek Foto: delish

Soet, heerlik en maklik. Almal sal mal wees oor hierdie pekanneut-karamelkaaskoek. Dit sal jou nuwe gunsteling wees.

Bestanddele:

Kors:

  • 3 koppies Tennisbeskuitjies, fyngedruk
  • ½ koppie gesmelte botter
  • ½ koppie suiker

Vulsel:

  • 85 tot 230 g roomkaas, sag gemaak
  • 2 groot eiers
  • ¾ koppie suiker
  • 1 teelepel vanieljegeursel
  • ½ koppie meel
  • ¾ teelepel kaneel
  • ¼ teelepel neutmuskaat

Bolaag:

  • 1 ½ koppies geroosterde pekanneuthelftes
  • 2 koppies karamelsous

Metode:

Kors:

  • Voorverhit die oond tot op 170°C.
  • Meng al die bestanddele vir die kors in ’n groot bak tot klam.
  • Druk die gemengde kors op die bodem van ’n oondvaste bak vas.

Vulsel:

  • Meng die roomkaas en suiker in ‘n mengbak tot glad.
  • Klits die eiers en vanieljegeursel by.
  • Roer meel, kaneel en neutmuskaat by.
  • Giet vulsel in voorbereide kors en maak die bokant glad.
  • Bak vir 40-45 minute totdat kaaskoek gestol is.
  • Haal dit uit die oond en laat dit heeltemal afkoel tot kamertemperatuur.

Bolaag:

  • Rangskik pekanneuthelftes bo-oor die hele kaaskoek.
  • Bedek met kleefplastiek en sit in die yskas tot dit bedien word.
  • Drup die karamel oor die hele koek net voordat jy dit bedien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: