January 20, 2021

Suid-Afrikaners ontwerp mediese toestel wat suurstof lewer

’n Groep Suid-Afrikaners het ’n mediese toestel met die naam OxERA (Oxygen Efficient Respiratory Aid) ontwerp wat die lewering van suurstof aan Covid-19-pasiënte verander. Die OxERA se hoofkomponente is ‘n verdowende masker en ‘n verstelbare, meganiese PEEP-klep.

Die Umoya-Gabler-konsortium, organisasie agter die projek, sê in ’n verklaring die Kaapstadse spesialis en vervaardiger, Gabler Medical, gaan nou die koste-effektiewe, maklike gebruikerstoestel vervaardig en versprei. Die toestel sal die omvang en doeltreffendheid van Covid-19-suurstofversorging by klinieke en hospitale kan verhoog.

Hierdie toestel is deur dokters, entrepreneurs en ingenieurs van Oos-Londen ontwerp. Honderde OxERA-toestelle is al na hospitale reg oor die land gestuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *