April 19, 2021

Kakkerlakke – klop dalk een van die dae die dood

Volgens wetenskaplikes kan dit in die toekoms byna onmoontlik wees om kakkerlakke dood te maak.

In ’n onlangse studie wat in Scientific Reports gepubliseer is, is bevind dat kakkerlakke weerstandig teen baie bespuitings en insekdoders raak. Wat meer is, die spesie kan ook immuun wees teen baie chemikalieë waaraan hulle nooit direk blootgestel is nie. Hierdie skokkende openbaring impliseer dat kakkerlakke basies onmoontlik is om dood te maak.

Na verskillende toksiese behandelings het navorsers die spesies se reaksies in talle kakkerlakbesmette huise ondersoek. Dit maak egter nie saak watter chemiese mengsel hulle gebruik het nie, hulle kon nie die grootte van die kakkerlakpopulasie beïnvloed nie. Wat nog lastiger is, is dat bevolkings in sommige gevalle die hoogte in geskiet het toe die nare klein wesens weerstand begin kry het.

Tydens gedetailleerde laboratoriumtoetse het die wetenskaplikes uitgevind dat baie van die kakkerlakke in wese immuun geword het vir ’n spesifieke klas plaagdoder.

Kakkerlakke is waarskynlik die algemeenste plaag in baie huise. Dit is een van die veragtelike insekte, en daar is ’n goeie rede daarvoor. Volgens WHO is kakkerlakke bewese draers van die organismes wat diarree, disenterie, cholera, melaatsheid, plaag, tifus en ander virussiektes veroorsaak.

Gelukkig is kakkerlakke steeds nie immuun daarteen om doodgetrap te word nie. Hierdie studie onthul egter dat mense versigtiger moet wees as dit kom by plaagbestryding. Om bloot op insekdoders te vertrou, blyk nie genoeg te wees om hierdie dierasietjies te beveg nie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: