August 5, 2021

Vrystaat Landbou beplan protesaksie op Hennenman

Foto: South Africa Today

Luidens ’n verklaring wat deur Vrystaat Landbou uitgereik is, beoog dié organisasie om Maandag die borgtogaansoek van die verdagtes in die Hennenman-moordsaak by te woon.

Pieter Hills en sy seun, Eddie Hills, is op die oggend van 6 November op hulle plaas op Hennenman aangeval. Pieter is op die toneel doodgeskiet en Eddie is met ’n mes aangeval en in sy nek geskiet. Hy het Woensdag in die hospitaal aan sy beserings beswyk.

Die rede vir die protesaksie

Die planne vir die protesaksie volg na die jongste plaasaanval waarin Mark Regal Woensdagaand op Odendaalsrus doodgeskiet is. Kol. Thandi Mbambo, polisiewoordvoerder, sê Regal se vrou, Angela, het buite gesit toe sy die aanvallers sien. Regal het na bewering op die verdagtes begin skiet. Een van die aanvallers is doodgeskiet en is op die toneel dood verklaar. Die tweede verdagte het gevlug.

“Howe moet kennis neem van die publiek se woede en frustrasie met moorde in die landelike gebiede,” sê Francois Wilken, president van Vrystaat Landbou. “Die hof moet ons in ag neem wanneer borg oorweeg word aan die beskuldigdes wat misdade in landelike gebiede pleeg, spesifiek plaasmoorde.”

Oor Regal se dood

“Ons het nog ’n boer, ’n voedselprodusent, verloor. Die misdaadaanslag op die landbousektor en in ons land duur onophoudelik voort en dit is onaanvaarbaar.”

Verder sê Vrystaat Landbou alle organisasies en gemeenskapslede is welkom om aan die protesaksie deel te neem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *