Sjokolademousse

Daar is niks beter as ’n nagereg oor ’n naweek nie. Hierdie klassieke sjokolademousse is lekker vining en maklik om te maak.

Bestanddele:

 • 3 eetlepels botter
 • 170 g sjokolade, van die beste kwaliteit indien moontlik
 • 3 groot eiers, geskei
 • ½ teelepel kremetart
 • ¼ koppie plus twee ekstra eetlepels suiker
 • ½ koppie room, koud
 • ½ teelepel vanielje-ekstrak

Bedien met:

 • ½ koppie room, koud
 • 2 teelepels suiker
 • Sjokolade skyfies

Metode:

 • Plaas die botter in ’n mikrogolfveilige bak. Breek die sjokolade in klein stukkies en plaas dit in die bak. Verhit dit vir 20 sekondes op ’n keer totdat die sjokolade ongeveer 75% gesmelt is. Roer die sjokolade en laat die hitte van die bak die sjokolade heeltemal smelt. Laat die mengsel ’n paar minute afkoel. Klits die eiergele een vir een in en meng tot glad na elke byvoeging. Plaas dit dan eenkant.
 • Klits die eierwitte teen ’n medium-hoë spoed tot skuimerig. Voeg die kremetart by en klits tot sagte pieke vorm. Klits geleidelik ¼  koppie suiker by en hou aan klits totdat stywe pieke vorm (die pieke sal regop staan ​​as die klitser van die mengsel gelig word). Vou die eierwitmengsel by die sjokolademengsel in tot gemeng. Plaas eenkant.
 • Klits die room teen ‘n medium-hoë spoed in ‘n ander bak totdat dit begin verdik. Voeg die oorblywende twee eetlepels suiker en die vanielje by en klop die room tot styf. Vou die geklopte room by die sjokolademengsel in. Verdeel die mousse tussen ses individuele glase, bedek en laat dit afkoel vir minstens twee ure.
 • Klits die room totdat dit begin verdik ’n paar uur voordat jy die mousse bedien. Voeg die suiker by en klits tot medium pieke. Plaas die geklopte room oor die mousse en sit sjokoladeskyfies bo-op.
 • Metode vir vooraf maak: Mousse kan tot een dag voor die tyd gemaak word. Bedek met kleefplastiek en hou dit in die yskas. Voeg die geklopte roomvulsel en die sjokoladeskyfiefs ‘n paar uur voor bediening by.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The maximum upload file size: 10 MB.
You can upload: image.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

%d bloggers like this: