Sjokoladeklapperballetjies – resep

Hierdie geen-bak 3-bestanddele balletjies is vinnig gereed. Dit word gemaak van kondensmelk, klapper en sjokolade – dit moet regtig saam met ‘n waarskuwing teen verslawing kom!

Bestanddele:

  • 4 koppies (360 g) uitgedroogde klapper
  • 395 g versoete kondensmelk
  • 250 g donker sjokolade

Metode:

  • Plaas die klapper en kondensmelk in ‘n bak en meng tot goed gemeng en klewerig.
  • Rol mengsel in balletjies so groot soos ‘n opgehoopte teelepel en plaas op ‘n bakplaat.
  • Plaas die bak met klapperballetjies 30 minute in die vrieskas om te verhard
  • Plaas sjokolade in die mikrogolfoond.
  • Smelt teen 50% krag, 30 sekondes op ‘n slag, tot net gesmelt (roer elke keer met ‘n droë metaallepel).
  • Druk elk van die klapperballetjies met twee vurke in die gesmelte sjokolademengsel, sorg dat die oortollige sjokolade afdrup.
  • Plaas terug op die bakplaat en bedrup indien nodig met ekstra gesmelte sjokolade.
  • Herhaal met die oorblywende balletjies.
  • Hou dit tot en met vyf dae in ‘n lugdigte houer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: