September 27, 2021

Koekstokkies – Marlene Schoeman

Marlene Schoeman, kookboekskrywer in die Vrystaat, deel met ons haar resep vir heerlike koekstokkies.

Maak 60 koekballetjies

Koekballetjies

Bestanddele:

250 g sagte margarien

500 mℓ (2 k) strooisuiker

4 groot eiers

125 mℓ (½ k) melk

750 mℓ (3 k) koekmeel

20 mℓ (4 t) bakpoeier

5 mℓ (1 t) sout

75 mℓ (3 e) kakao

125 mℓ (½ k) warm water

10 mℓ (2 t) karamelgeursel

500 g wit baksjokolade

Botterversiersel

125 g margarien

500 g versiersuiker

5 mℓ (1 t) karamelgeursel

30 mℓ (2 e) kakao

10 mℓ (2 t) koffiepoeier

Metode:

  1. Verroom die margarien en strooisuiker: voeg die eiers by en klits. Voeg die melk by en klits.
  2. Sif die meel, bakpoeier en sout saam en voeg dit by die eiermengsel. Meng die kakao en warm water en roer dit by. Voeg ook die geursel by.
  3. Gooi die beslag in ’n gesmeerde oondpan en bak dit ongeveer 40 minute lank by 180 grade C. Toets vir gaarheid. Laat die koek heeltemal afkoel.

Vorm die stokkies so:

  1. Maak botterversiersel.
  2. Krummel die koek in ’n groot mengbak. Voeg botterversiersel lepelsgewys by terwyl jy dit met jou hande meng tot jy balletjies kan vorm. Vorm gholfbalgrootte koekballetjies en pak dit op ’n skinkbord of pan.
  3. Smelt ’n stuk baksjokolade in ’n koppie in die mikrogolfoond. Druk elke houtstokkie se punt in die sjokolade en druk dit dan in die koekballetjie. Die sjokolade help dat die stokkie in die koek bly, anders val dit uit.
  4. Laat die koekballetjies ongeveer 15 minute in die vrieskas staan sodat dit kan ferm word.
  5. Smelt nog sjokolade en druk die koekballetjies een vir een daarin. Laat die oortollige sjokolade eers afdrup en druk die stokkies regop in polistireen om te stol. Plaas die koekstokkies in die yskas om hard te word.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *