Appeltertresep

Dit is werklik smaaklik.

Appeltertresep

Appeltertresep

Probeer gerus hierdie ou, getoetste appeltertresep. Dit is werklik smaaklik.

Bestanddele:

  • 1 koppie suiker
  • 3 eetlepels sagte botter
  • 3 eiers
  • 2-3 appels, geskil, ontstronk, in stukke gesny en gekook tot net sag
  • 1 koppie meel
  • 1 teelepel bakpoeier
  • knippie sout
  • ¼ koppie melk

Metode:

  • Room botter en suiker saam.
  • Klop eiers een vir een by.
  • Sif die droë bestanddele – meel, bakpoeier en sout – saam en voeg bietjie-bietjie van die meelmengsel en melk om die beurt by die suiker-en-bottermengsel. Meng.
  • Skep die beslag in ’n gesmeerde oondbak. Maak gelyk.
  • Skep gaar appelstukke bo-op, druk effens in die beslag in met ‘n lepel.
  • Bak by 180°C vir ongeveer 35 minute of tot goudbruin bo-op.
  • Haal uit oond uit en prik gaatjies oral in die tert.
  • Gooi onderstaande stroop oor die tert terwyl dit nog warm is.

Stroop:

  • Kook 1 koppie suiker, ½ koppie kookwater en ¼ koppie botter saam tot suiker gesmelt is.
  • Voeg ’n teelepel vanielje of karamelgeursel by en meng goed.

Lees meer artikels hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: